Kommentar Meydan 16 jan

Dagen började med en liten överraskning då Roulston Scar (Lope de Vega) sprang iväg från fältet längs med railen. Fältet hade delat upp sig i två grupper och de som var med i Roulston Scars grupp var klart före. Es Raco (Holy Roman Emperor) var superhet på andra sidan banan och såg till att pacen var ursinnig. Es Raco dog totalt mot slutet och kommentatorerna på Dubai Racing Channel pratade om kastrering.

I andra racet fick vi se en strålande insats av Trickbag (Brilliant Speed) som från ett uselt utgångsläge sökte sig framåt direkt. Fernando Jara i sadeln fick inget gratis utan blev pressad utåt i svängen och trots den tuffa resan höll Trickbag lysande till en mersmakande fjärdeplats på en kanontid. Dirten är vrålsnabb och segraren ledde från start till mål. Bochart (Dubawi) var inte långt från banrekordet och segrade på 1:10:18 !

Godolphin lyckades förlora tredje trots att man hade med hela sex hästar. Det blev en skräll då Mick Channons Certain Lad (Clodovil) speedade till seger före Simsir (Zoffany) som väntade länge och länge och var chanslös att hinna ikapp Certain Lad som hade fått first run. Nästagångare.

Cape Verdi (Gr.2) såg betrodde Dubai Blue (More Than Ready) dra undan i ledningen utan att settla. Efter en ursnygg ritt av Pierre-Charles Boudot såg det ut som att Nisreen (Raven’s Pass) skulle gå mot en säker seger. Urstarke Magic Lily (New Approach) och James Doyle ville dock annorlunda och fick segern efter målfoto. Det var en härlig headbob och det såg ut som att Magic Lily lätt står några hundra meter till vilket inte är konstigt då hon är undan Dancing Rain (Danehill Dancer) som segrade i Oaks på Epsom.

I femte var det nära seger för engelsmannen Ambassadorial (Elusive Quality) som dock blev upphunnen i sista stegen av favoriten Midnight Sands (Speightstown) som visade sig stå 1600 utan problem. Ambassadorial fick tryck av Plata O Plomo (Paddy O’Prado) under lång tid samtidigt som Stricker (Poet’s Voice) fick vida spår. Doug Watson var mycket nöjd med sin Midnight Sands som många trodde skulle försöka rinna undan från spets, men istället fick vänta med slutspeeden. Red Hot Chili (Eishin Dunkirk) såg tidigt slagen ut i fältet, men höll farten bra och var bäst av svenskarna som sexa, strax före Stricker.

Vi fick se Grupp 1 hästen Royal Marine (Raven’s Pass) starta i en handikap för första gången. Gjord till stor favorit av engelska bookmakers hade Royal Marine inget med slutstriden att göra. Efter att Connect (Roderic O’Connor) dragit i ledningen blev det en spurtstrid och det stod mellan två smygridna hästar. Det blev målfotot som berättade att Suedois (Le Havre) var före Epic Hero (Siyouni) i mål med minsta möjliga marginal. Dagen fick alltså en seger för ”Svensken” som gör själv för sitt namn då det är svenskt på fädernet,( Le Havre (Noverre) är uppfödd av Högdala) och mödernet (Cup Cake (Singspiel) ägdes av Rio och tränades av Yvonne Durant).

Dagens prestation var helt klart Bouchart. Vinner nästa gång sätter vi på Epic Hero, Simsir samt Nisreen.

I övrigt visade Dubai Racing Channel lite jobb från Meydan och vi fick bland annat se en fin Square de Luynes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *