Superlördag

Det är anmält och klart till lördagens ”Super Saturday” på Meydan. Detta genrep inför World Cup-dagen är i sig en riktig stordag och vi har några skandinaviska intressen att se fram emot. Tyvärr får vi inte se Square de Luynes som vi annars väntat på. Nedan kommenterar både Otter och Armstrong racen och det hela avslutas med varsin rekommenderad V4 för 500 kronor.

Al Bastakiya (L) 1900 meter dirt

Otter

Det här racet för treåringar är intressant pga att det rids över 1900 meter. Flera av deltagarna är distanssvaga vilket säkert beror på att man inte skickar hit hästar som man vill tävla med när det gäller riktiga Derbyn. 7 Dubai Love (Night of Thunder) var chanslös mot Down On The Bayou senast, men är ändå hästen att slå här. Racet håller ingen klass alls och här hade man velat se fler av ”de våra”. 10 Emblem Storm (English Channel) är hyperintressant efter bara två starter. Stammen skriker gräs, men Seemar är en dirttränare och det kan dröja innan Emblem Storm får visa sitt sanna kunnande. 11 Zabardast (Carpe Diem) slog Emblem Storm senast och har en god platschans återigen. 5 Grey Flash (The Factor) har en extremt lämplig uppgift och bör göra en bra insats om han inte blir tempotorsk. Godolphins 14 Ya Hayati (Dubawi) var den som slog Timo Nurmos senast. Måste förbättra sig för att ha en chans från det här utgångsläget.

Armstrong

Gillar vad jag sett av 11 Zabardast som haft bedrövlig otur i spårlottningen i vinter. Inte mycket bättre placerad här, men hästen har krut i spurten och bör gå framåt för varje lopp.

Mahab Al Shimaal (Gr.3) 1200 dirt

Otter

7 Bochart (Dubawi) har imponerat i två raka segrar och är svårslagen. Samtidigt kommer 6 I Kirk (Eishin Dunkirk) ha ett bra target att kämpa sig förbi sista 400. 11 Alkaraama (War Front) och 13 Ibn Malik (Raven’s Pass) har rätt profil och stallkamraterna lär ha dragit upp taktiken från de yttersta boxarna.

Armstrong

Lika delar tro och förhoppning , men nog ser 6 I Kirk ut att ha en rätt spännande uppgift? Mothugg om spets väntas dock, favoriten 7 Bochart har vunnit i front på sistone.

Nad Al Sheba Turf Sprint (Gr.3) 1200 gräs

Otter

Formmässigt ser 10 Rusumaat (Arcano) oslagbar ut. Sexåringen gillar bana och distans och håller de flesta i fältet. 6 Space Blues (Dubawi) sadlas dock ut av Charlie Appelby som har tokform på stallet, särskilt i Dubai. Space Blues har högst formtal, men senaste starten var i augusti i Deauville… svårbedömd.

Armstrong

Klassdjuret 6 Space Blues gjorde bara ett dåligt lopp i fjol, men det var just i årsdebuten. Intressant sprintstart för 8 Land of Legends som har mycket potential.

Burj Nahaar (Gr.3) 1600 dirt

Otter

Lita på att det kommer gå undan från start till mål. Jag älskar 4 Kimbear (Temple City), men får erkänna att det blir svårt att slå 2 Secret Ambition (Exceed And Excel). 7 Salute The Soldier (Sepoy) är bra, men dirt? 3 Blitzkrieg (War Front) är en favorit som jag förlorat pengar på i två starter. Switchen till dirt är ett frågetecken, men varför inte?

Armstrong

10 Axelrod har inte startat på snart ett år, men då var han å andra sidan endast slagen sju längder i Dubai World Cup. Stort frågetecken för formen alltså, annars har hästen kapacitet och meriter som räcker.

Jebel Hatta (Gr.1) 1800 gräs

Otter

12 Barney Roy (Excelebration) vinner det här enkelt under William Buick. 10 Dream Castle (Frankel) eller 1 Spotify (Redoute’s Choice) tar kombplatsen.

Armstrong

Tänker som Otter och de andra lampnissarna att 12 Barney Roy blir mycket svårslagen, det såg oerhört behändigt ut när han växlade ner konkurrensen senast. Spelvärde dock lågt och garderas på V4 i hopp om att det blir för långt fram från utvändig box.

Al Maktoum Challenge (Gr.1) 2000 dirt

Otter

Bara åtta hästar och 2 Military Law (Dubawi) måste ha en god chans från ett smaskigt läge. 6 Quip (Distorted Humor) är inte tagen till Dubai för att agera statist i sådana här löpningar. Nu är det upp till bevis efter en svag debut. Kan gå.

Armstrong

Håller en tumme för tuffe 3 Matterhorn som fick göra 20 starter på ett år innan det äntligen blev en pust. Godkänd comeback senast, är han lite bättre nu bör det gå vägen och jag testar att spika.

Dubai City of Gold (Gr.2) 2400 gräs

Otter

8 Learn By Heart (Frankel) ser chanslös ut på pappret trots att det här inte är en bra Grupp 2-löpning. Tråkigt nog har Godolphin med fyra hästar av elva och av dessa känns 7 First Nation (Dubawi) starkast. Galileoavkomman 6 Pablo Escobarr har fin form och lär inte vara långt borta när mållinjen närmar sig. 1 Desert Encounter (Halling) var väldigt trög senast, men lär ha gått framåt. 2 Defoe (Dalakhani) har ett högt formtal och är en sann Grupp 1-häst efter sin seger i Coronation Cup (Gr.1). Den här grå valacken lär iallafall vara före 3 Privilegiado (Sea The Moon) som får vara nöjd med en matlapp.

Armstrong

Boys in blue mönstrar inga uppenbara toppnamn; trots att han inte var så bra i fjolårets årsdebut tror jag 2 Defoe fixar detta på sin skyhöga klass, men garderar friskt på V4.

V4 Systemen

Det är de sista fyra racen som utgör V4an och det är bara att hoppas att omsättningen blir lika bra som den varit på torsdagarna.

Otters system

V4-1: 1,2,3,4,5,7,10

V4-2 Spik 12 Barney Roy

V4-3: 1,2,3,4,6

V4-4: 1,2,6,7,9,10,11

7x1x5x7 = 245 rader = 490 kronor

Armstrongs system

V4-1: 1,2,3,4,5,7,10

V4-2: 1,7,8,10,12

V4-3: Spik 3 Matterhorn

V4-4: 1,2,6,7,9,10,11

7x5x1x7 = 245 rader = 490 kronor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *