Entangle lever vidare i dalarna

Sagan om superstoet Entangle (e.Pivotal) började i december 2008 när tränarnestorn Arnfinn Lund ropade in Cheveley Park uppfödningen för fyndpriset 3200 gns på Tattersalls. Fyra år senare såldes hon på samma auktion för 120 000 gns. Nu var det dags att inleda en avelskarriär.

Mellan auktionerna hade Entangle lyckats segra i hela 13 Listedlöpningar och 1 Grupp 3 löpning. Sin första säsong segrade hon i Norskt 1000 Guineas och Norskt Oaks samt Sembs och Lanwades (båda Listed för ston).

Som fyraåring segrade hon i Bloomers’ och tre andra Listedlöpningar. Hon förlorade knappt till Touch of Hawk i Sveaas, men fick revansch året efter då hon besegrade Sir Lando och Bank of Burden i den norska Grupp 3 löpningen. Hon var som bäst över 1600 meter och segrade i Bloomers’ 2010,2011 och 2012.

Sin sista säsong sprang hon in över en miljon och tog sex segrar. Snacka om att sluta på topp!

Stamtavlan var det inget fel på, trots det låga priset.

Entangle gick till avel med resultatraden 33 starter 20-7-3 och prissumman 4 690 819 kronor.

Efter auktionen gick hon till USA där hon fått avkommor efter English Channel, The Factor, Temple City, K One King och Flintshire. Av dessa är det en som får anses blivit lyckad och den startar idag, fredagen 3 april. Platsen är Gulfstream Park i Florida och hästen ståtar med det ljuvligt exotiska namnet Dalarna (e.K One King).

Dalarna har på 24 starter segrat 8 gånger och tjänat 245 000 dollar! Hon kommer med tre raka segrar och lär starta som favorit med Victor Lebron på ryggen.

Kom ihåg att Gulfstream Park streamar alla sina race live så klicka på den här länken och scrolla ned en bit så kan ni se Dalarna springa. Beräknad starttid är 21.08 svensk tid.

Jag hittade tyvärr ingen segervideo på Entangle, men förlusten i Sveaas hittade jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *