Resultat Prammskvällen

Svensktränade fyraåringar sopade banan med övriga, kan konstateras när mörkret just fallit över Jägersro och Prammskvällen är över. Båda Listedloppen stannade på hemmaplan, inte så vanligt men absolut glädjande, och positivt för handelsbalansen.

Det mest bestående minnet av själva Pramms (L) kommer bli Per-Anders Gråbergs himmelska ritt, en riktig godbit. Först lotsades Victor Kalejs ner i ”andra-tredje ytter” trots utvändigt spår och behövde inte göra ett smack i det hårda tempot. Runt svängen kom luckan rakt fram och när P-A började mana var det hela bara över. Tjusigt! Bjässen Be My Academy räckte inte fram trots en enorm långspurt, då var speedkulan Victor Kalejs redan i mål.

I Kirk när han vann Rosengård i höstas, före Trickbag. Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP

I sin sista start i fjol vann I Kirk Rosengårdlöpning före Trickbag – det kanske man kunde tänkt på innan loppet gick? Nåväl, sedan dess har Trickbag utvecklats en hel del, men nu fick han sträcka vapen mot I Kirk som verkligen är en fantastisk svenskfödd sprinter; detta var bara tionde livsstarten. Och säkert oerhört skönt för Susanne Berneklint (som också vann med Ove, hennes hästar är ju påtagligt förbättrade i andra årsstarten) att få visa hästägarna att det var helt rätt att ge henne förtroende.

Från kvällen i övrigt noteras främst I And Is plattmatch som inte gav några Derbyvibbar alls. Och de tips vi försökte ge får också underbetyg, inte en spänn in på något av spelförslagen, men så blev det också till slut jättesvårt med bara ett enda korrekt V64-system. En ljusglimt var kanske stormvarningen för Rastapopoulos.

Resultat efter 21 maj
Armstrong
V4/V64 3 av 10
Komb/LD/DD 2 av 11
Utlägg 6000
Intäkt 4691

Otter
V4/V64 3 av 10
Komb/DD 4 av 11
Utlägg 6000
Intäkt 3635

Stachowicz
V4/V64 2 av 5
Komb/DD 1 av 6
Utlägg 3500
Intäkt 5092

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *