Willochra och resultat efter 28 maj

Inga större framgångar, men Armstrong hade iallafall 4 rätt. Ingen var riktigt i närheten på något spel, men nu är vi klokare inför de klassiska racen.

Roligast under dagen var för mig när Anna Meiers Willochra segrade. Som sportchef såg jag Anna kämpa på i de lägre klasserna utan att någonsin gnälla och man kan se hur Willochra fått tid på sig och utvecklats och utvecklats.  Från 65 som 4-åring till 76 som 5-åring och upp till 80 som 6-åring. Nu som 7-åring tog hon sin första storseger i Jockeyklubbens stolöpning men redan ifjol anade vi stordåd vid tex fjärdeplatsen i Bloomers’.

Willochras stam får åtminstone mina ögon våta av nostalgi. Fadern Terroir var en toppsprinter som förvisso inte segrade ihjäl sig, men som alltid var med under stordagarna till Sten Thynells stora glädje. Vem sätter för övrigt upp Sten Thynell Memorial först? Modern till Willochra, Yuan Qi tränade Anna själv och tog sin enda seger över 1600 meter vilket verkar vara Willochras bästa också. Yuan Qi är efter Mr Eubanks-Sissone e. Diaglyphard. Mr Eubanks var en mycket populär Cupsegrare under Susanne Berneklint år 1994 och Sissone tog en seger över 1600 meter. Diaghlyphard är avelsgiganten med avkommor som Hooter, Songline, Double Net, Novasky, Cinnamon, Maureen Star för att nämna en handfull av de totalt 15 miljonärer han har ansvarat för.

Nu hoppas vi på samma upplägg i Bloomers’, till ledningen och håll undan!

Resultat efter 28 maj
Armstrong
V4/V64 3 av 11
Komb/LD/DD 2 av 12
Utlägg 6500
Intäkt 4814

Otter
V4/V64 3 av 11
Komb/DD 4 av 12
Utlägg 6500
Intäkt 3635

Stachowicz
V4/V64 2 av 6
Komb/DD 1 av 7
Utlägg 4000
Intäkt 5092

En reaktion på ”Willochra och resultat efter 28 maj”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *