Ulrika rider i Frankrike

Den galoppentusiast som ännu inte varit i Deauville bör fundera på en sista minuten resa omedelbums. Den exklusiva staden/byn ligger vid havet och är Paris motsvarighet till Hamptons. Fast med mer mode, och bättre mat förstås. Det är en av världens snyggaste badorter och självklart har man flera kapplöpningsbanor där. Man har även auktioner på fullblod, konserter och ett Casino där man redan utifrån förstår att banken har en fördel mot spelaren. Det är kort sagt ett ställe man bör besöka, långt klassigare än Rivierans halvryska städer som Cannes och Nice. 

Nu på torsdag är det kapplöpningar i Deauville och det är kanske inte den bästa dagen rent sportsligt då den saknar Grupplöpningar. Den saknar dock inte flärd och i dagens huvudlöpning, Grand Prix des Femmes Jockeys kommer vår egen Ulrika Holmquist vara med och skapa lyster kring kapplöpningarna. 

Ulrika, som dessutom hunnit med att utbilda sig till veterinär trots sitt yrke som jockey inom galoppen, har tidigare ridit med framgång i Frankrike och förutom sina insatser på kontinenten har hon arbetat med framgång över hela världen, särskilt skall märkas Nya Zeeland. I Sverige har hon 18 segrar på 137 starter i år och ligger femma i jockeyligan. Hon har en härlig förmåga att släppa av hästarna, både från start och över upploppet och att hon är 11 av 65 på gräset i år är knappast en slump. Deauvilles goda gräsbana kommer ta fram det bästa av Holmquist och att hon får sitta upp på den Juddmonte-tränade treåringen Zandy (modern Environs segrade i en Listed) är sannorligen ett kvitto på hennes rykte som ”rider”. André Fabre tränar och den här Frankel-avkomman kommer från en start i en Grupp 1 löpning! 

Ulrika har berättat för Ledvolten att hon blev bokad till den här dagen för flera månader sen av toppjockeyn Julien Leparouxs agent, ett bevis om något på att hon är en av världens skickligaste kvinnliga jockeys. Det kanske är svårt för oss i Sverige att förstå, här rider ju kvinnor som män och dom fyller upp startlistorna så att ingen längre reagerar på det. I Frankrike och USA samt England, de stora galoppnationerna, är det dock annorlunda och att de “våra” räcker till mer än väl lär vi få se på torsdag. 

Det är spel till den här tävlingsdagen via Svenska Spel och man planerar att rida av kvart över åtta på torsdagskvällen. Biljetterna kostar fem euro och en plats på läktaren vid mållinjen 12 euro. Det kommer finnas food trucks på publikplats och alla bjuds på en härlig dansfest efter att sista hästen gått i mål. Det finns även två restauranger på plats där menyn på den bästa ser ut som följer. 

Caviar Pétrossian 30 gr, Ossetra et condiments et blinis 95 €

La planche ibérique Lomo, Jambon Bellota, chorizo, poulpe à l’escabèche, pan con tomat 28 €

La planche mer Saumon gravlax, gel de citron, tarama à la truffe d’été,

rillette de maquereau à l’estragon, sardines millésimée 28 €

Le Lobster rolls (homard en pain brioché)

Avocat, homard, cœur de laitue à partager 30 €

Les 6 / 9 huîtres d’Asnelle de la «Calvadosienne» Côte de Nacre

Pain de seigle, citron, vinaigre à l’échalote

15 € les 6 – 20 € les 9

Helt klart en meny i Ledvoltens smak och inte blir man alltför fattig heller.  Pengar är bara papper och vi vet att Ulrika knappast kommer göra bort sig på den här blivande topphästen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *