Stockholm Cup-helgen närmar sig

Jaha, så var sommaren slut, tack så mycket… Det blev i alla fall typ tio soldagar med relax samt vidhängande poolplaskande för undertecknad, men vad fan kan man begära egentligen? Om man lever på den här breddgraden är det bara att gilla läget.

Nu värmer dock den kommande storloppshelgen på Bro Park upp en
relativt stor smula. Det blev dock/faktiskt rätt tunna startfält på sina kanter. Frågan de ansvariga måste ställa sig efter startdeklareringen är varför så blev fallet? Sju hästar i Stockholm Cup och fem hästar i Nickes är helt enkelt bara för dåligt. Å andra sidan hade galoppen
vråltur och fick med sig sköna jackpotmiljoner på
riksspelet GS75.

Auktionen i Danmark förra fredagen innehöll både djupa dalar och höga toppar. Det trista med auktionsresultatet från vårt grannland i söder var de många återropen. Det var dock föga överraskande. För så här enkelt är det. Bra hästar med bra härstamning betalar bättre än enkelt uppfödda åringar födda av fattiga föräldrar. Man hoppas
innerligt att köparna tar sig till Tammsvik nu på lördag i stället. Det kommer att finnas rena fynd, var så säkra. Auktionerna på/i Goffs, Deauville, Newmarket och Baden- Baden står där efter på tur. För bra hästar finns det alltid köpare, oavsett plats, konkurrens och årstid.

Återkommer med lite heta tips till helgens begivenheter inom kort.

/Ivares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *