Swedish Festival of Racing

Swedish Festival of Racing är ett koncept som ligger helt rätt i tiden. I kapplöpningarnas hemland, England har man utvecklat sina traditionella meetings och har festivaler lite överallt. Royal Ascot är en festival, Glorious Goodwood likaså, och den bästa av dem alla är förstås Cheltenham Festival där den irländska invasionen gör att Roskilde Festivalen (obs musik) bleknar vid en jämförelse.

Swedish Festival of Racing kan bli minst lika lyckad som Elitloppshelgen för travet. Auktion och två topptävlingsdagar är ett koncept som borde locka alla galoppintresserade till Bro Park. Kommer folk upp med husvagnen som när det är Stochampionat på Axevalla? Kommer Hotellen runt Bro fyllas av galoppälskare som det gör i Sumpan under Elitloppet eller kommer galoppfolket mötas runt Stureplan? Det är det vi får se, vissa kanske blir nostalgiska och vill till Venezia eller “Nya Bruket”, vissa kanske grillar hemma hos tränarna.

Under Derbyhelgen är det otroligt viktigt med logistiken. På vilket fik hänger Niklas Cronberg? Cyklar Stefan Olsson omkring i skogen eller är han med norrmännen på Lilla Torg? (Glömmer aldrig det Derby när “Scarfen” beställde brickor fyllda med Flatliners i en aldrig sinande ström). Man vet att man aldrig behöver vara ensam en Derbyhelg.

Förhoppningsvis blir det något liknande nu under Swedish Festival of Racing. Upp med era mobiler och hitta vänner i närheten. Bjud in varandra, att hitta till Östra Station eller till Tennstopet är inte lika lätt som det är att hitta till Lilla Torg i Malmö, använd Twitter, Facebook och så vidare för att hitta varandra, en sådan här helg är vi alla galoppvänner, även jag som tyvärr har en Atlant mellan mig och Swedish Festival of Racing.

Bästa tipset är att leta upp Scarfen, han brukar vara duktig på att veta vad som händer och bäst av allt, han har alltid en dessäng eller två att dela ut (Egentligen sätter han bara komben i arabloppet, men det är ju gratis att lyssna.).

Ni kanske undrar vem Scarfen är? En ledtråd, han har oftare en scarf på sig en hatt även om han gillar att kalla sig Hatten. Han har ett tipsprogram med Julle McLaren och är en av mina kollegor här på Ledvolten. Hjärta.

Vad gäller auktionen så får ni inte missa Trumpetarens inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *