V5 tips fredag

Idag smäller det på allvar och ett bättre skyltfönster för skandinavisk uppfödning finns inte. Det är groteska prispengar i Breeders’ Trophy och det är så mycket lättare att få med en häst i galoppens storloppscirkus än det är inom travet. 300 000 kronor delas ut i BT Juvenile som har 11 startande. Fyra av dessa är maidens och hade annars kunnat starta i första racet under fredagen (dock över 1600 meter). Då hade man vid seger förstås “bara” fått 50 000 kronor, men det är bara ettan och tvåan i Juvenile som får mer än så. För treåringarna handlar det om 15 hästar i Consolation med goda 100 000 till segraren vilket dock är ingenting med tanke på att BT Classic ger 1,2 miljoner! Det har inte varit omöjligt att få tag på dom här hästarna och vill man vara med nästa år är det bara att hoppa på Auktionen under lördagen. Fyraåringarna har sedan möjligheter på både sprint, mile och stayerdistanser.

1,8,10              Pistol blir megalampa på talet. Vi hoppas på favoritfall, men tar det lugnt med strecken

7                             Efesos ska vara ensam på banan. Är dock ingen bevisad 90-häst så han ska inte överskattas

3,4,6                     En trio är bara bäst

1,2,3,5,7,9,10,13       Consolation är svårbedömd, men 5 höjer sig lite och några förmodat bra som underpresterat åker med av bara farten

3,6,14,15         Danskarna är luriga och 1800 meter gräs luktar Danmark lång väg. Streck på alla danskar i hopp om utdelning

288 rader, det räcker så

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *