Fountain of Youth

En av de större preplöpningarna inför Kentucky Derby är Fountain of Youth som reds på Gulfstream igår. Det blev ett rejält favoritfall när Good Magic inte orkade mer än till en tredjeplats i sin årsdebut. Good Magic kommer helt klart gå framåt med racet i kroppen, men frågan är om inte segraren Promises Fulfilled helt enkelt är klassen bättre.

Att det skulle fattas lite i Good Magic stod klart redan innan racet och oddset på 1.60 var ururselt, men samtidigt bra för den som gick emot. En som inte låg lågt innan racet var Promises Fulfilleds tränare Dale Romans som sa att han trodde på segerchans och att man skulle leda racet länge.

Efter racet sa Romans att ridordern till Irad Ortiz var enkel, ”sätt plattan i mattan och dra ifrån några längder så ser vi vad han kan”.

Promises Fulfilled är förstås hur lovande som helst. Förstapriset var cirka 240 000 dollar och fick en speed figure på 115 vid segern. Han öppnar 23.8 och gör nästa quarter på 24.6 och sluttiden blir 1.44.17 över 1 och 1/16 mile. I Kentucky Derby måste han stå ytterligare 3/16 miles, och det brukar vara jobbigt i front i Derbyt.

Promises Fulfilled är efter Shackleford, en av mina favorithästar som gärna pressade pacen och alltid höll strålande. Insatsen i Preakness var magisk. Dessutom är han hyfast lätt att hålla reda på, utseendemässigt skiljde han gärna ut sig från fältet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *