En staty?

Jag fick tillfälle att ta en första koll på propparna idag och då sätts det ju omgående igång en process när man börjar längta efter storlöpningarna. Efter att ha skrivit propositioner några år och dessutom haft förmånen att få se hur processen anmälan – startanmälan fungerar i praktiken är det med glädje jag agerar ”stakettränare” och placerar ut mina hästar i de olika racen. Nu är jag ju tyvärr så långt borta från den svenska verkligheten att jag inte vet vilka hästar som är friska och krya och vilka som behöver några månader innan de sätts igång, men jag tänkte iallafall försöka mig på att fantisera och hoppas att jag inte i min klumpighet är dum eller okänslig.

Min favorithäst genom tiderna, Hurricane Red, som jag en gång skrev ett stort reportage om i Trainer Magazine (artikeln handlade mest om Junior) återfinns i träningslistorna även i år. Att han inte är i aveln än är förståeligt med tanke på hur bra det gick i fjol där han fenomenalt nog sprang in över 1.2 miljoner. Då årsdebuterade han med en femteplats i Pramms Memorial. Det hade säkert varit bättre med ett race i kroppen och vad sägs i år om Åbningslöpet på Klampen 21 april? Så kan Mrs Loreen vinna Norra Skånska innan de möts i Pramms!

Efter Pramms blir det förstås den Skandinaviska Grupp-3 cirkusen, men oj vad jag tror att Hurricane Red hade kunnat passat här i USA med snabba gräsbanor och riktiga dirttracks. Bara att droppa ut, det är alltid pace här, och så bara glida ikapp i sista sväng och accelerera in the straight.

Hurricane Red är verkligen beviset på hur det kan löna sig att satsa på toppkvalitet i Skandinavien. Visst tycker delar av mig att det är synd att han inte prövats mer ute i världen, men prissummorna år för år talar för sig själva. Hur många röstar för en Hurricane Red staty vid ingången till den nya banan?

Kolla in videon från förra året.

Man måste ju älska Juniors ”det är till och med en fördel” angående att årsdebutera i Pramms. En rolig detalj är också att Junior typ pratar skånska i någon sekund under intervjun, det är man ju inte van vid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *