Lite mer från Bro Park 15/4

Otter hade visst redan skrivit en snutt om dagens tävlingar men det såg jag först när detta skulle läggas ut, så here goes:

Så kom då Bro-säsongen äntligen igång, och det var uppenbarligen efterlängtat av många. Parkeringen fullsmockad och trots lite ruggigt gråväder en hälsosam publikskara på en bit över 700.

En kik på siffrorna visar dock att spelarnas abstinens var måttlig, dagsomsättningen på 2,47 MSEK (på tio lopp) ligger i nivå med eller lägre än motsvarande söndagar förra vårvintern, trots 150 dagars uppehåll och fler lopp. Helt otillräckligt för att täcka kostnader för prispengar och arrangemang förstås och hur man ska locka in spelomsättning är som bekant en gigantisk fråga inför 2019. Förhoppningsvis blir det i alla fall bättre i takt med att loppen blir mer välfyllda och de som eventuellt ”glömt bort” att spela på galopp hittar tillbaka.

Om någon oroade sig för hur den nya dt-banan skulle fungera så kunde man andas ut direkt. Känslan var ett fint, rättvist underlag där det gick alldeles utmärkt, och kanske till och med var ett plus, att komma bakifrån. Enda ledaren som höll var Mirror Lad, men det loppet var så blekt att det knappt kan räknas. Sluttiderna var någon-ett par procent långsammare än på den tidigare dirten så möjligen var loppen generellt något överpacade.

Daxios, Janetzky. Foto: ELINA BJÖRKLUND/SVENSK GALOPP

Toppen 1: Naturligtvis årsdebuten av Daxios. Nye stalljockeyn Fredrik Janetzky förivrade sig inte utan bidade tiden i mittfältet i ett mycket utdraget gäng, och när han gav Daxios marschorder runt slutsvängen var loppet snart avgjort. Det här var rejält imponerande och planerna mot Tyskland och Norge känns inte orimliga.

Toppen 2: Det gick riktigt fort över upploppet när Kashgar fick fart på påkarna och segern mot rutinerade guldrävar som Free Zone, Dutch Heart och Stonefield Flyer blev busenkel trots något kilo övervikt. Kan möjligen påpekas att Kashgars två segrar i fjol togs i årets två första starter.

Nästa gång: …ska det bli intressant att se hur spelarna behandlar Global Boxticker som ånyo föll som megafavorit, frustrerande nog. En högkapabel, kraftig, karismatisk typ där polletten inte ännu fallit ner, den rätta kämpaglöden måste plockas fram. Känslan är dock att han kan vara tvåa i betydligt bättre sällskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *