Tips Bro Park 25 april

Lönedag och förhoppningsvis en bättre omsättning på V4 än vi sett några gånger på slutet. Det är en småklurig omgång och vi har sett hur det kan skrälla till rejält i maidenlöpningar och att bronshandikaperna är svåra vet vi sedan gammalt. Lycka till!

Otters tips.
V4-1 är en Guldhandikap över 1200 meter och vi såg en briljant Kashgar göra slarvsylta av ett liknande gäng för 10 dagar sedan. Det var inte jätteförvånande att Kashgar gick så bra (sprinter/milerstam), men han åkte upp fyra kilo på prestationen vilket i samband med en väntad bounce gör att han rankas ner idag. Vid segern reds Kashgar av Ulrika Holmuist som nu byter skepp till Stonefield Flyer som åkte ner ett kilo efter att ha varit fyra i samma race. Står alltså sju kilo bättre till med lättnaden inräknad och måste ha kanonchans. Det lär dock bli jämnt med stallkamraten Free Zone och jag tar båda på systemet. Van kan Govinda i årsdebuten?
V4-2 ser ut att vara vikt åt Global Boxticker. Den här hästen förväntades ha ett formtal långt över 71 och kanske blir det så när polletten trillat ned. Måste dock garderas och Jessica Long sadlade ju ut Cleggan Bay som tog hem en löpning i årsdebuten. Nu är det dags för Chess Racings Viggen att debutera och eftersom syskonen Inaya och Sergel debuterade med seger. Distans brukar inte vara något problem för Vigelere-avkommorna om vi säger så, men visst vore det kul att se henne få chansen med en speedig amerikansk hingst? Två hästar.
V4-3 En superjämn Silverhandikap över 1400 meter. Jag tror att Mumm Mumm de Mumm står för högt i handikapen och vill även se Arize segra från 75. Fem hästar.
V4-4 Svårlöst Bronshandikap där två hästar måste bort. Treåringarna Batman och Clauses Power får vänta på bättre tider.
Systemet
3,5 (2,6)
2,5 (2,5)
1,2,3,4,5 (7,6)
1,3,4,5,6,8,9,10,11,12 (2,7)
= 200 rader = 400 kronor
Komb race 2 3-5 runt om för 50 kronor styck

Armstrongs tips

…börjar med en minirecap från den gångna veckan, nu har säsongen verkligen kommit igång och några bra race har vi fått se.

Fyra fighters! Stricker och Chaves invändigt håller undan för Be My Academy med Jacob. Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP

Stricker och Be My Academy hade årets hittills fränaste duell i Malmö i onsdags, toppinsatser av båda och de blir att räkna med i alla sammanhang under året. Samma dag övertygade Sambaheat igen, verkligen rapp. Bra förstås av Mrs Loreen att hålla stilen även i år, men hennes segertid var bara ett par tiondelar bättre än novisvinnaren samma dag.

På Bro i söndags gladdes vi åt Stureplan, vilken finfin årsdebut efter smart ritt av Janetzky till ”easy lead”. Smakstart på säsongen för tränare Tobias Hellgren som verkar göra det mesta av sitt ändå begränsade material, två starthästar i söndags var etta och tvåa. Trevliga debuter av Lushes Lashes och Sheherazade.

Så till onsdagstipsen:

V4-1: Så som Kashgar speedade i årsdebuten är det ju svårt att se någon vända på steken, han möter ju i princip samma gäng. Visserligen något ändrade viktförhållanden (särskilt mot Stonefield Flyer) men det brukar inte betyda lika mycket i sprinterracen.

V4-2: ”Gruffen” är modig som spikar Global Boxticker efter tre bromsningar, det vågar inte jag. Hoppas att blinkers och längre distans gör tricket, men förstahäst får bli debuterande Viggen som säkert är i ordning för en fin insats direkt.

V4-3: Av Sverigedebuten att döma såg det inte som att Tatlisu skulle missgynnas av lite längre distans. Småspännande återkomst av Cubism som har utvecklingspotential. Vill också strecka Catch The Dream samt Quinto som årsdebuterade med vinst i fjol.

V4-4: Känns fint att ha råd med helgardering här men förstahäst är Malakai, vägrar att släppa honom så fint som han inledde karriären.

V4-förslag: Avd 1: 6 (5,3) Avd 2: 2,5 (1,8) Avd 3: 1,2,4,5 (3,7) Avd 4: alla 12 (8,12). 96 rader, 192 kr, x 2.

Kombförslaget blir idag ett LD-förslag: Avd 1: 1,2,4,5 Avd 2: 8.  4 LD-kombinationer x 25 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *