Inte bara KD

Den här veckan handlar förstås mycket om the most exciting two minutes in sports, Kentucky Derby, och det kommer mer om det senare. Den här veckan är det dock en massa andra höjdare och ut ur skymundan vill jag höja upp Kentucky Juvenile Stakes, det första storloppet för tvååringar. Här får vi se tidiga hästar, riktigt tidiga, och vissa gör här sin tredje start även om de flesta gör sin andra. Här får vi ofta en fingervisning om förstaårshingstar. Vilka har lyckats så bra att de får med någon avkomma i det här racet? Hingstarna är Bustin Stones – Shanghai Bobby – Lifestyle – Verrazano – Yes It’s True – Creative Cause – Liasion – Temple City och framförallt förstaårshingsten Verrazano är intressant, om jag inte minns fel har han haft fler ute på banan redan.

Tvåårsdemontränaren Wesley Ward sadlar ut favoriten Luv This Lifestyle e. Lifestyle. Luv This Lifestyle är fältets enda sto och kanske kan vara aktuell för Queen Mary Stakes under Royal Ascot. I debuten tog hon ledningen lätt och gick ifrån lätt över upploppet till seger med över 5 längder.

Inför varje babies race på Keenland publicerar man en intressant härstammningsanalys. Kolla programmet här under. Vid 1.20 börjar man prata om Luv This Lifestyle, men Lord Nelson reklamen i början är rätt snygg också va? När sponsrar Rävdansen ett liknande program i Sverige?

Inlägget kommer förhoppningsvis kunna uppdateras med en repris på racet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *