Inför Sthlms Stora-kvällen

Måndagkvällen på Bro Park blir en riktig högtidsstund på galoppåret med två klassiska lopp och två insatslopp för de äldre. Tre av dessa fyra har dessutom lockat fullt fält till start.

Men vi ska väl börja med en tillbakablick på i torsdags, och ett stort grattis till denna bloggs ”medarbetare”, eller kanske gästtippare, Jan Stachowicz vars delägda Shake the Disease och Couples var etta-tvåa i Voter – fantastiskt! Målgången blev tät, dramatisk och rätt märklig, det såg ut som att Shake the Diseases jockey Jacob Johansen slutade rida de sista sprången, och referenten gallskrek ut tappre Couples som segrare.

Shake the Disease hade tydligen nosen före Couples I Voterlöpning. Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP

För övrigt sadlade S Berneklint ut ännu en sprintvinnare som såg helt grym ut i Polorizer, mycket imponerande och även han ett ämne för eliten.

Derby Trial gick också till Castro genom Sea Liutenant som underskattas varje gång, och faktiskt har jag – Armstrong – fortfarande svårt att se honom som något brännhett Derbyhopp… Årgången ser generellt inte jättevass ut och de fransktränade som fortsatt är anmälda till Derbyt måste kunna bli farliga.

Tipsmässigt i torsdags var övertecknad bäst med fyror på V64, övriga klarade bara tre rätt i ännu en knixig, högbetald omgång.

Åter till måndag på Bro. Superkul tävlingsdag – men varför i hela friden har man lagt tre arablopp i följd tidigt på kvällen? Bra sponsring är förmodligen svaret, men ack så trist att behöva genomlida i väntan på lite riktig action. Och det skojiga tvååringsloppet kunde väl fått en mer framskjuten placering.

Armstrongs tips

V64-1: Icecapada tog detta lätt i fjol och brukar ju vinna när hon ställs mot enbart ston. Hotet är förstås Appelina som bara var en halv längd bakom senast.

V64-2: Queen Estoril gjorde verkligen inte bort sig i Dubai och visade vid Mowerinaseger att hon återhämtat sig. Caesara är rejält klassig och blir farlig. Noteras att hennes seger senast är Neuroths enda i Sverige i år på 18 starter, stallformen sitter inte riktigt där än. Härliga Miss Maybach…säkert bättre med lopp i kroppen, men är hon verkligen lika bra på gräs som på grus?

V64-3: Mitt förstabud är Snake Lake som sett urfin ut bakom Couples i sina två årsstarter. King David vann busenkelt senast, men enda gången förut han lämnat Danmark gick det inget vidare.

V64-4: För mig olöslig handikap. Intressant start av Sublissimo, särskilt med tanke på hur bra stallkompisen gick i sin Sverigedebut, och denna ska vara bättre. Om Ruler of Course har gnistan kvar står han väl fint placerad.

V64-5: Ljuvligt lopp. Ska bli skoj att se Ginmann som såg ut att ha fått alldeles för mycket att göra senast – Jubilance ledde i vad som verkade vara dåligt tempo – men fixade segern via en Zenyattaspurt, fast invändigt. Tydligen sladdar han alltid och den här gången är fältet större, det kan inte vara ett plus. Hurricane Red har vunnit sin årsdebut alla år utom ifjol, då var han blek. Svårbedömd. Jag är sugen på Spitzbergen som känns som en häst som kan höja sitt ytterligare. Trouble of Course också farlig.

V64-6: Trickbag, Tinnitus, eller fjolårsvinnaren Captain America? Vad sägs om Mata Utu, placerad i Gr3 senast, det borde väl räcka en bra bit till gott odds.

V64-systemet: avd 1: 1 avd 2: 2,3 avd 3: 6,9 avd 4: alla 10 avd 5: 2,4,6,11,13,14 avd 6: 1,3,5,8. 960 r/kr.

DD: 14 – 1,3,5,8, 4 x 75 kr.

Komb: V64-3: 6,9 runt om, 2 x 100 kr.

Otters tips

V64-1 Ibland gör man det för svårt för sig och så blir det inte ikväll. Hurricane Reds lillasyster trivs över distansen och är klassen bättre än övriga. Spik of the Week.

V64-2 Svenskt 1000 Guineas ser ut att gå till Danmark. Queen Estoril hade inte tappat mycket från Dubai-äventyret och är hästen att slå från ett bra läge och under Chaves. . Skall man gardera kommer Tante Tove tidigt. Vad ska man tro om Zoffy, nu utan Nicolaj Stott? Har vi sett botten i Caesara? Jag hittar sex-åtta streck vid gardering och väljer att spika Queen Estoril istället.

V64-3 och det lutar åt ny dansk seger. King David ser bäst ut formmässigt och sen är det skrällkänsla på Reliable Carlras trots det dåliga läget. Snake Lake har form mot Couples som räcker väldigt långt, men nu är det snabb gräsbana.

V64-4 Sublissimo gick väldigt bra i Frankrike på all-vädersbanor. Vad man finner om man gräver lite djupare är att han segrat även på gräsbanor med svikt i så formodligen är han rätt okänslig för underlaget. Borde inte Perfect For You gilla förutsättningarna? Tre kilos höjning dock lite väl i min bok. Junior skickar upp och ner sina två i distans och borde normalt plockas bort. Alla 10

V64-5 Stockholms Stora Pris ser fantastiskt ut på förhand. Jag gillar framförallt Stricker, Brownie och Victor Kalejs, men Hurricane Red är ju favoriten framför alla och Trouble of Course är en klasshäst. Jag tar bort Red Hot Chili på läget. Coprah och El Abandonado på kunnandet. Duke of Burden på formen och för att göra saken spännande tar jag på mig matadorens mantel och svingar bort överstreckade Ginmann som kommer från ingenstans och då får jag också bort Karmastrikesback samt Jubilance. Åtta hästar

V64-6 Zawawi Bro Park Vårsprint och många kan segra. Captain America gjorde det i fjol och har ett bra läge. Trickbag kan bli en ny sprintkung, nu upp till bevis på gräset. Saving Kenny med sin speed är ett måste och ni kanske såg att stall Castro har form vilket gör Land’s End till ett måste. Tinnitus och Gråben också förstås.

V64-systemet: avd 1: 1 (2,3) avd 2: 2 (3,1) avd 3: 9,15(6,4) avd 4: alla 10 (8,1) avd 5: 1,2,4,7,8,11,13,14 (6,3) avd 6: 1,2,3,4,5,6 (8,97) 960 r/kr.

DD 2,4-4 2 kombinationer a 150 kronor

Komb race 8 8 framför och bakom 1 och 7. 4 komber a 50 kronor.

2 reaktioner på ”Inför Sthlms Stora-kvällen”

 1. Vet inte om jag har landat än efter dubbelsegern i Voter i torsdags. Tippandet var katastrof missade Momentum och Polorizer. Streckade heller inte vår Votersegrare trots känslan var att han med Jacob i sadeln skulle kunna komma in i matchen vid överpace. Trodde ändå inte ärligt han skulle röra Couples som försvarade sig heroiskt efter den för tuffa öppningen.

  Nya tag
  V64:1 Spik Icecapada vann loppet ifjol tror han bara vinner igen
  1

  V64:2 1000Guineas min första häst är Queen Estoril men känslan är att det kan skrälla här. Tar med några till.
  1,2,3,10,11,13,15

  V64:3 2000Guineas . King David blir med all rätt stor favorit kanske skulle man bara spika. Men nej jag måste bara strecka Snake Lake med som jag gillar skarpt. När jag ändå är igång blir det några streck till.
  2,6,7,910,12,15

  V64:4 spik igen 9årige Afaal. Spår 2 Perfekt läge för Gråberg.

  V64:5 Stockholms Stora. Här blir det nervigt med våg egen fina Stricker med i stattfältet. Brukar hoppa bra ut och vara pigg från början så innerspåret känns bra. Martin Rodriguez rider med kyla hoppas han kan sitta med invändigt långt fram och vänta länge sen spela ut sin speed över upploppet. Skall streckas tidigt.
  Favorithästen Hurricane Red måste med. Elione väljer bort Brownie det gör även jag med då men hans hans ritt Jubilance måste med. Ginmann också han var grym senast. Spitzbergen och Carlos sen blir det bra.

  V64:6 vårsprinten. Kanske bör döpas om till Junisprinten. Captain America och Trickbag första strecken. Streckar sen även Castros båda skulle vara snopet flyga på dom.

  980 r och kr

  DD 1: 1,2,3
  DD2: 1,2,3,6
  12r x25kr 300kr

  Komb lopp 8
  2 Afaal före 1,10, samt omvänt 1,10 före 2 Afaal
  4 komb x 50kr , 200kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *