Royal Ascot

Det är inte bara i Sverige som sommaren betyder toppsport. I England är det nu dags för Royal Ascot, världens mest fashionabla galoppmeeting. Derbyt är det mest prestigefyllda som finns för 3-åringar och världens viktigaste avelslöpning. Arcen är den bästa löpningen rent sportligt. Royal Ascot är en blandning av det bästa från båda dessa löpningar dessutom serverat i den exklusivaste av förpackningar.

Till glädje för Sverige kan ni i år spela på Royal Ascot, inte i alla race förvisso, men ändå.

Dagen inleds med Queen Anne Stakes (Gr.1) och här handlar det på förhand om en kamp mellan Godolphins Benbatl och Coolmores Rhododendron. Banan sägs vara mycket snabb idag vilket lär gynna Benbatl. Jockeymässigt håller jag dock Ryan Moore klart före Soumi som är upp för Godolphin. Franske Recoletos har dragit mycket spel och min outsider är Lightning Spear som var bra i comebacken. Han driftar dock betänkligt i odds. Amerikanske Yoshida känner jag väl och kommer från en seger på mer ”europeiskt underlag”. Går även på snabbt, men kommer kanske tycka att distansen är i kortaste laget. Jag tror Yoshida kan gynnas av att han borde nå täten rätt snabbt och jag testar ett each way spel till 16/1.

Tips. Benbatl-Rhododendron-Yoshida

Coventry Stakes (Gr2.) är för tvååringar och här segrar Sergei Prokofiev för Coolmore. Är inte ens favorit och vi tackar för fyra gånger smeten.  Tvåårsstammade Calyx har mycket att bevisa och kan vara hur bra som helst. Eller inte.Advertise är hårt betrodd som tredjehandare, men då är det smartare att lira Pogo till 150 ggr pengarna, det är inte mycket som skiljer formmässigt och vi pratar tvååringar här. Utanför favoritduon vimlar det av läckra prospect, men det är förstås svårt att välja ut någon.

Tips. Sergei Prokofiev-Calyx-Pogo

King’s Stand Stakes (Gr.1) betyder 1000 meter i full fart och som vanligt kommer Lady Aurelia att vara med i striden redan från början. Lady Aurelia har segrat två av två gånger på Ascot och är titelförsvarare. I årsdebuten tappade Battaash start, men han ändå fram till Washington DC. Kapaciteten är enorm under huven på Battaash, men det är inte alltid huvudet hänger med. Får ändå tipset då han är mycket spelvärd till 3,5 ggr pengarna. Bakom dessa tre finns det några skrällar, men inga troliga.

Tips. Battaash-Lady Aurelia-Washington DC

St James’s Palace Stakes (Gr.1)

Without Parole har klart sämre form än US Navy Flag men är ändå favorit på ryktet. Romanised slog US Navy Flag senast och är en bjudning till 8 ggr pengarna. Tip Two Win var tvåa bakom Saxon Warrior i 2000 Guineas och jag tror den formen räcker mycket långt.

Tips. Tip Two Win – Romanised – US Navy Flag

Ascot Stakes är en 4000 meter lång handikap. Mullins brukar ta hem det här, men jag väljer att tippa Alan Kings Coeur De Lion etta. Mina vänner i England varnar för Dubawi Fifty och av Mullins hästar väljer jag faktiskt Whiskey Sour som jag vet står det här.

Tips. Coeur De Lion – Dubawi Fifty – Whiskey Sour

Wolferton Stakes är en simpel Listed-löpning och avslutar dagen. Här har jag räknat ut att det skräller och tyvärr har jag några hästar jag verkligen gillar i fältet. Drottningens Fabricate till exempel och hur glad är jag inte över att få säga att ”Bell will win the last” igen. (Be Erik Ivares dra den storyn när ni träffar honom). Jag vill inte dömma ut Monarchs Glen på Dubaiinsatsen och tycker det är ett fyndodds som bjuds (13 ggr). William Buick på Kidmenever är heller inte chanslösa.

Tips. Fabricate – Monarchs Glen – Kidmenever

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *