Royal Ascot fredag

Igår var det en jättefest för Coolmore, men Frankie och Gosden höll sig framme också.

Kolla in Gold Cup! Kan ses hur många gånger som helst.

 

Nu är det dags att fortsätta med en härlig fredag.

Albany Stakes  (Gr.3) för tvååriga ston. Jag smälter när jag ser att Just Wonderful startar. Modern Wading segrade i Gr.2 och mormor är ingen annan än Cherry Hinton. Cherry Hinton undrar ni? Ingen speciell väl? Nä, men ändå syster till Sea The Stars och Galileo med flera. Cherry Hinton är faktiskt den enda avkomman till Urban Sea som inte segrat. 3 ggr pengarna på Just Wonderful och jag tvekar inte.

Tips. Just Wonderful – Octave – Byron Bay

King Edvard VII Stakes (Gr.2) Giuseppe Garibaldi är gynnad av det snabba underlaget och räknas tidigt. Det är inte givet att Old Persian klarar av distansen och Delano Roosevelt var bara sexa i Derbyt. Hunting Horn visade igår att Prix Du Jockey Club formen inte var någon bluff vilket bådar gott för Rostropovich. Raa Atoli är inte exponerad alls och det är Gosden/Dettori som står bakom. Drottningens Elector kanske kan stå till en plats.

Giuseppe Garibaldi – Raa Atoli – Elector

Commonwealth Cup (Gr1) betyder 1200 meter för treåringar och det här kommer gå undan. Equilateral var grym i årsdebuten när han krossade ett enkelt motstånd på 1.10.9 från ledningen utan att vara pressad. Kan hålla hela vägen. Sioux Nation är bra och kan hinna fram om Equilateral får lite press av pacemakern Fleet Review.  Jag lirade Cardsharp senast och blir lite förvånad över att han startar här. Kanonform, men svårt ändå. Mitt spel blir på Sands of Mali som jag sett vid segrarna, är snabb ut och inte chanslös från sitt höga boxnummer. 9 ggr pengarna och fyra platser each way.

Sands of Mali – Equilateral – Sioux Nation

Coronation Stakes (Gr.1) över 1600 meter är alltid en godbit.  Clemmie var långt efter Alpha Centauri i Irländsk 1000 Guineas, men går framåt på racet och har överlägsen topspeed från i fjol. Teppal segrade i Franskt 1000 Guineas och borde vara mer spelad än 8 ggr pengarna. Underlaget för snabbt eller? Coeur de Beaute var nära Teppal i mål och räknas. Billesdon Brook segrade i 1000 Guineas och känns också som ett fynd till 7.5 ggr.

Clemmie-Billesdon Brook – Coeur de Beaute

Sandringham Stakes är en handikap för ston över 1600 meter. Jag tror stenhårt på Danedreams lillasyster Broadway och har lirat each way till 15 ggr. Att förstå vilken av hästarna som har fått bäst (lägst) opening mark dvs sitt första formtal är inte lätt, men snacket är att Agrotera är alldeles för billigt inne. Teofili-systern Poetic Charm kan vara 15 pounds för lågt inne. Vem vet, men det skulle inte förvåna.

Broadway – Agrotera – Poetic Charm

Duke of Edinburgh Stakes är en handikap över 2400 meter. Vem blir dagens sista segrare? Det lutar åt Godolphin för mig. Walton Street är progressiv och Eynhallow lutar jag åt att han står för lågt i handikap. Saunter är en outsider.

Eynhallow – Walton Street – Saunter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *