Ascot dag 3

Favoriterna föll som furor igår och det var dags för Coolmore att hitta tillbaka till segerformen.

Jag har precis sett Drottningen komma in till Ascot och det är alltså dags att skynda sig med inlägget.

Norfolk Stakes (Gr.2)

Wesley Wards hästar har ju varit helt under isen och går inte att tro på. Jag chansar med långskottet Glory Fighter som gick ett rekordsnabbt race senast och kan vara underskattad till 11 ggr pengarna.

Tips. Glory Fighter – Vintage Brut – Charming Kid

Hampton Court Stakes (Gr.3) är en av de sämre racen under veckan vilket säger en del. Jag tror stenhårt på Nordic Lights som var femma i Dante senast. Hunting Horn var inte långt borta i Frankrike senast och räknas också. Fajjajj är racets outsider och intressant each way till 26 ggr pengarna

Tips. Nordic Lights – Hunting Horn – Fajjajj

Ribblesdale Stakes (Gr.2) är revanschmöjligheten för Oaks och att man får 4.33 på Wild Illusion är en bjudning. Var långt före Magic Wand i Oaks, men nu är Magic Wand klar favorit. Hur bra är Sun Maiden? Sir Michaels hästar har form.

Tips. Wild Illusion – Sun Maiden – Athena

Gold Cup och ett av årets favoritrace för mig.  Det här är racing på riktigt och de senaste åren har bjudit på några riktiga strider ändå in mot mål.

Stradivarius hoppas på att Gosden/Dettori-formen fortsätter, men vi måste tro att Order of St George är den starkare av de två. Att jag älskar Vazirabad är ingen hemlighet och visst visade han att han klarade snabbare underlag i Dubai?

Vazirabad – Order of St George – Stradivarius

Britannia Stakes är en av dessa härliga handikaper där alla har prickat toppformen. George of Hearts är favorit, men har aldrig startat på distansen och vi säger syn. First Contact är en klasshäst i kommande, men även här är distansen ny. Corrosive har segrat över bana och distans och är min förstahäst till 13 ggr pengarna och jag gillar även Completion till samma odds.

Corrosive – First Contact – Completion

King George V Stakes är en handikap för treåringar och för många är det första försöket över den fulla distansen.  Det här bara vinner Cross Counter för Godolphin under William Buick till 8 ggr. De två favoriterna är bra, men har fått hiskeliga höjningar på sina senaste segrar. Corgi och Lucius Tiberius är inte lika missahandlade av handikappern.

Cross Counter – Corgi – Lucius Tiberius

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *