Cash Call Futurity 2018

Imorgon lördag är det dags för Cash Call Futurity. Det är fler riktigt bra tvåårsrace över hela landet, men bäst är det i Californien på Los Alamitos Race Course där man rider Cash Call Futurity (Grade 1) med 300 000 dollar i prissumma.

Fältet är riktigt starkt och Bob Baffert har ”sandwiched” the field. Det betyder att han sadlar ut både inner och ytterboxen. 1 Improbable rids av Drayden Van Dyke. Improbable gick genom ringen som föl för 110 000 dollar och som åring föll klubban på 200 000 dollar. I debuten på Santa Anita blev det seger och han visade en speed rating på 94. I starten efter gjorde han 100! Det var på Churchill Downs i Street Sense Stakes. Redan innan Improbable gjorde sin första start pratade man om honom som en Kentucky Derby favorit. Kolla videon nedan så förstår ni.

8 Mucho Gusto är den andra Baffert-träningen. I sadeln sitter Joe Talamo som jag tycker har utvecklats på slutet. Mucho Gusto debuterade med seger just här på Los Alamitos och visade då 96! Vid segern i Bob Hope Stakes på Del Mar visade han 100! Jag har skrivit om Mucho Gusto tidigare. 625 000 dollar kostade han i våras på Fasig-Tiptons Midatlantic Horses in Training Sale. Verkar värd det. Här är senaste racet.

Vi har också fyra utmanare med i racet, men det verkar omöjligt att fälla Bafferts duo. 5 Extra Hope var fyra i Bob Hope och den här Shanghai Bobby avkomman måste lyfta sig rejält för att reversera form. 2 Savagery är ändå den som verkar vara best of the rest och kom tvåa i Bob Hope. Blinkers av. 3 Dueling är tillbaka på banan efter sin sjätteplats i Breeders’ Cup Juvenile. Jobbade 1.01 i hand nyligen och har Mike Smith i sadeln. Jerry Hollendorf tränar Dueling som gick för 475 000 dollar som åring och är efter Violence. 4 King Of Speed  är efter Jimmy Creed vars avkommor är riktigt framgångsrika. Som föl på Keeneland kostade han bara 10 000 dollar, som åring gick han för 140 000.  Jeff Bonde tränar den tidige hingsten som var ute redan i maj och kommer från start i Breeders’ Cup Juvenile Turf. Svårbedömd.

Ifjol var det superstjärnan McKinzie som segrade i Cash Call Futurity. Han gick sedan till seger i Sham Stakes och San Felipe Stakes, men missade Triple Crown racen. Kom tillbaka som segrare i Pennsylvania Derby innan det blev start i Breeders’. Här är fjolårets race.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *