Cheltenham

Nu är det under två veckor kvar till Cheltenham och det är dags att börja analysera huvudlöpningarna. Det är fortfarande vissa risker med att spela nu. Många är dubbelanmälda vilket gör att det lönar sig att leta efter Non Runner No Bet marknader.

Under tisdagen har vi att se fram mot inledningen. Det är Supreme Novices’ som gäller och marknaden säger att Al Dancer är klar favorit före Fakir D’oudairies. Det här är ett race det ofta skräller i så det kan löna sig att titta längre ner bland oddsarna. Vi har en riktigt spännande intrig bland ägarna. McManus äger andrahandaren (nyss köpt) som tränas av Joseph O’Brien. McManus har också spännande snackhästen Champagne Platinum, men den tränas av Nicky Henderson. Henderson tränar i sin tur även tredjehandaren i racet, Angel’s Breath. Ägaren till Angel’s Breath äger även favoriten!

Nicky tränar även Mr Fischer, som det var massa snack om innan Aintrees bumper i fjol. Verkar bara bli bättre och bättre och står i 13 ggr. Nicholls har bara sporadisk framgång i det här racet, men Grand Sancy har droppat rejält i odds mot slutet. Mullins är istället den som alltid har chansen här och Klassical Dream slog stallkamraten Aramon i prepracet på Irland inför det här. Klassical Dream är värde till 13 ggr pengarna!

Racet efter är Arkle, ungefär samma som Supreme Novices’ men för steeplers. Här bara ”vet” vi att Mick Channons Glen Forsa segrar till 5.5 ggr pengarna! Sättet Glen Forsa slog stjärnan Kalashnikov på senast gör att vi är väldigt glada över att Defi du Seuil fortfarande är favoriter. Det var många som trodde på Kalashnikov i Arkle efter fjolårets förlust i Supreme. Karriären över fasta hinder började på bästa sätt, men förlusten med nära 20 längder senast kan bara inte bortförklaras. Vad gäller lampan tror vi den behöver längre distans.

Inledningsdagens huvudnummer är förstås Champion Hurdle. Vem kan tro något annat än repris för Buveur D’Air? Visst är det spektakulärt med ett hattrick, och vi vill tro på det, men ändå. Segern i fjol var knapp och vi vägrar tro han är bättre i år. Vi säger lycka till med att ge Apple’s Jade 3.5 kilo! Ston har segrat här förut, Annie Power tex. Ett annat supersto, Verdana Blue, slog Buveur D’Air runt jul på Kempton och det är inte omöjligt att vi får en stokomb i år. Kolla hur hon krossar motståndet i Irländskt CH.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *