Cheltenham dag 2

Onsdagen på Cheltenham börjar med den sämre novishäcken som går över 2.5 miles. Det är lite samma deltagare som i Supreme Novices’, tex Angels Breath. Favorit, och klar sådan är dock Champ också tränad av Nicky Henderson. Champ är som klippt och skuren för distansen och borde bli storfavorit efter två rejäla insatser på Newbury. I den här klassen är det dock inte så smart att pantsätta huset på vinnarspelet.

I den långa novischasen som följer har Gigginstown en hel armé anmäld. Favoriten Santini är inte Gigginstown och måste vara sårbar. Jag gillar några oddsare som tex Mister Marlakey och Vinndication.

The Champion Chase (The Queen Mother) är dagens höjdpunkt. Spännande blir det dock inte då Altior är med. Oddset är korta 4/11 just nu och det är helt ospelbart. Det som dock kommer in i spel är each way till fasta odds. Här får vi överbetalt på platsspelet på oddsarna och en ”gratis” option på vinnarspelet. Sceau Royal segrade i the Cheltenham Chase i höstas och är alltså segrare över bana och distans. 17 ggr är högt! Det känns ändå som att bästa spelet är Un de Sceaux där kapacitet finns för att utmana Altior om seger. 13 ggr är förvånansvärt högt för en häst som i princip aldrig gjort ett dåligt race.

Dagen avslutas med ett av våra favoritrace, Champion Bumper där vi faktiskt ligger rejält plus genom åren. Den Cheveley Park ägda Envoi Allen har tre raka segrar på släta banan, men här letar vi bättre värde längre ner på oddstavlan. Av de som tidigare varit slagna av Envoi Allen tror vi mest på Abacadabras som var rätt gått gåendes när han sprang ut. I övrigt ber vi att få återkomma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *