Dubai World Cup-dagen

Imorgon, lördag är det dags för Dubai World Cup. Vår vän Hatten är på plats, men ni får hålla till godo med tips från Uttern och Trumpetarn. Startlistor och formrader hittar ni på Emirates Racing

Godolphin Mile (Gr.2) – 1600 dt

Utterns fUnderingar

Här är 6 Muntazah megafavorit och ska så vara efter några riktigt svettiga prestationer. Han är dock sårbar för den som bekänner sig till ”bounce”-teorin. Efter två sådana outliers i speed rating kommer en setback. 12 Coal Front har jag sett här i USA under vintern. Det är toppform och min gissning är att man bombar till front från det svåra utgångsläget. Odds på nio gånger pengarna går inte att motstå! Each Way!

Armstrongs Analys

6 Muntazah slog banrekord senast och vann överlägset, men då hade han innerspår och fick gå i ledningen utan press. Nu vankas det rusning från flera händer, men gör han om senaste loppet vinner han ju. Som Fredrik skriver är 12 Coal Front mycket intressant, vunnit sex av åtta starter, på olika banor, och kan öppna bra så läget är inte hopplöst. 5 Heavy Metal vann detta i fjol men verkar inte riktigt lika vass i år.

Dubai Gold Cup (Gr.2) – 3200 gr

Utterns fUnderingar

2 Call the Wind har alla möjligheter att göra en bra insats. Ju längre desto bättre är det som gäller och Frankel-avkomman har fått sig en lungöppnare över korta 1900 meter inför detta. Det ser bra ut för Godolphins duo 6 Ispolini och 9 Cross Counter men oddsen är trötta och 4.50 är bra på Call The Wind som är bästa hästen.

Armstrongs Analys

Samma tankar hos mig – 2 Call the Wind förbättrar sig successivt, har ett nyttigt lopp i kroppen och är etablerad i yppersta stayereliten. Fransktränat har för övrigt vunnit detta lopp de tre senaste åren (visserligen samma häst och tränare). Mycket intressant som icke-favorit. 9 Cross Counter vann Melbourne Cup som treåring i fjol men fick mycket vikt då. Kan förstås vara ytterligare utvecklingsbar, ändå värt gå emot.

Al Quoz Sprint (Gr.1) – 1200 gr (rakbana)

Utterns fUnderingar

Heja USA, allt ni gör är bra! 1 Stormy Liberal är vindsnabb och får ett bra race bakom pacen här. 7 Belvoir Bay har övertygat på Santa Anitas gräsbana och står i skrälloddset 34 ggr pengarna ! 9 Caribou Club är jämnt matchad med Stormy Liberal och klart värde till 13 ggr smeten. Godolphins 8 Blue Point är aldrig i livet spelvärd till 1.50. Historien lär oss också att inte underskatta sprinters från Hong Kong och Australien, och vi har ett gäng med här.

Armstrongs Analys

Dagens minst pulshöjande lopp för mig. 8 Blue Point verkar som allra bäst över fem furlongs, inte sex, men har fördel av hemmaplan där han verkat oslagbar. Fälles gärna till detta låga odds, men av vem? Otter har grepp om amerikanerna, jag petar in aussien 6 Brave Smash som är Racing Posts drag i loppet, tydligen en racer som mycket väl kan fronta och hålla länge då det saknas övrig early speed.

UAE Derby (Gr.2) – 1900 dt

Utterns fUnderingar

Det här racet har aldrig riktigt intresserat. Det blir per automatik andrasortering då alla bra hästar går mot ”riktiga” Derbyn. Amerikanarna har jag sett och de lär inte ta en spänn även om 12 Stubbins kan vara bra. Det lutar åt seger för lampan 6 Divine Image under William Buick. 3.5 är inte fy skam.

Armstrongs Analys

Frankie Dettori har raggats upp för ritten på 1 Walking Thunder som hade ursäkter senast och från innersta boxen kan det vara spets och slut på klassiskt Frankie-manér. 6 Divine Image annars bäst i UAE-årgången, men frågan är om inte motståndet generellt varit tunt. Japaner har skrällt förut i detta lopp och 5 Derma Louvre har inte sämre meriter än de som lyckats, tvärtom, och kan vara värd ett litet chansspel.

Golden Shaheen (Gr.1) – 1200 dt

Utterns fUnderingar

Efter att Roy H blivit struken är min analys klar. Alla svenskar borde dessutom heja på min vinnare som är efter Kantharos.  Det är 3 X Y Jet jag talar om. I fjol blev han snuvad på linjen av Mind Your Biscuits, nu håller han undan för 2 Imperial Hint och 4 Promises Fulfilled.  Det blir en trio till USA såsom sig bör när det gäller 1200 dirt.

Armstrongs Analys

Javisst lär det bli jänkare för hela slanten, trots den strukne favoriten. Stackars 3 X Y Jet har fått stryk med huvud och hals i de två senaste upplagorna av Golden Shaheen, rättvist vore tredje gången gillt. Men grållen har blivit lite till åren, 4 Promises Fulfilled kan ha mer spring i benen.

Dubai Turf (Gr.1) – 1800 gr

Utterns fUnderingar

Kvällens race. Stoppa pressarna. Får jag be om största möjliga tystnad. Det finns de som hävdar att 7 Almond Eye är världens bästa häst. Åter andra säger att det omdömet inte räcker. Det underbara japanska superstoet kommer från seger i Japan Cup där tex Thundering Blue var statist. Hon har inte vunnit ”allt” än, men det här är första steget mot en internationell storkarriär. Enda brasklappen är att några av mitt livs största förluster kommer på japanska hästar. Nu rider dock inte Soumi utan Lemaire. Spik of the Week.

Armstrongs Analys

Del 2 av hyllningstexten till ljuvliga 7 Almond Eye, vars uppladdning jag följt noga på Twitter sedan det blev klart att hon skulle matchas mot Dubai. Det här är en ren undantagshäst, läcker som få, och jag önskar av hela hjärtat att hon vinner detta överlägset på sin väg mot Arcen. Men…hon har inte startat sedan Japan Cup-segern, går ner kraftigt i distans och lämnar hemlandet för första gången. Almond Eye får inte ha en dålig dag för att slå Godolphins segermaskin 2 Dream Castle och landsmaninnan 3 Deirdre. Kan tilläggas att japanska hästar vunnit detta lopp tre av de fem senaste åren, alla dessa tre hade lopp i kroppen vilket Deirdre har men inte Almond Eye. Hjärtat och hjärnan kombar 3 och 7 runt om.

Sheema Classic (Gr.1) – 2400 gr

Utterns fUnderingar

Jag gillar både 3 Magic Wand till 6 gånger och 5 Hunting Horn till 34 ggr. Mest spänd är jag dock på japanen 1 Cheval Grand som jag tror kan vara supervärde each way till 11 ggr fläsket. 7 Suave Richard har Moreira i sadeln.

Armstrongs Analys

Varför leta efter sämre japaner när det finns en bättre; även om det inte skiljer mycket är det 6 Rey de Oro som har finaste meriterna och han blir mitt val. Heljapansk komb med 7 Suave Richard? Aidans sto 3 Magic Wand är pålitlig på denna höga nivå. Favoriten 2 Old Persian rids av William Buick som vunnit detta lopp 2017 och 2018, men på ratings har Old Persian en liten bit upp och då känns han trist som favorit.

Dubai World Cup (Gr.1) – 2000 dt

Utterns fUnderingar

3 North America har sett ut som Mühlegg när han lämnat fältet och borde bara vinna till 4 ggr. Ingen jag litar på dock och från Pegasus World Cup kommer några bra amerikaner. Jag tror mest på 4 Audible från ett bra utgångsläge. Han får ett perfekt race när han stalkar pacen och går till attack över upploppet. 13 ggr är taget alla dagar i veckan. Each way eftersom jag är en fegis.

Armstrongs Analys

Hejar på 3 North America efter stallbesöket hos sympatiske Satish Seemar i höstas, men årsdebuten var mycket bättre än genrepet och draget att välja gate tre före ett känns diskutabelt, nu finns risk för en jobbig speedduell med 2 Capezzano. Det kan gynna en stalker eller closer – Fredriks tips är spännande, en annan skoj oddsare är 1 Gunnevera som var tvåa i BC Classic i höstas. Slog då 12 Thunder Snow, men vi vet ju hur Godolphin kan toppa till just detta lopp. Det kan bli Thunder Snow som avvaktar snett bakom ett hårt dragande ledarpar och skriver in sig i historien som den förste att vinna två DWC.

3 reaktioner på ”Dubai World Cup-dagen”

 1. Dubai World Cup Day picks #DWC19
  Af Al Sajanjle
  Muntazah
  Ispolini
  Blue Point
  Divine Image
  Promises Fulfilled
  Dream Castle
  Old Persian
  Thunder Snow

 2. Mina val:

  Al Shamoos
  Muntazah
  Ispolini
  Belvoir Bay
  Stubbins
  Imperial Hint
  Without Parole
  Rey De Oro
  Thunder Snow

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *