Meydan Vecka 2

Det är startanmält och klart till torsdagens kapplöpningar på Meydan och Ledvolten vill förstås vara tidigt ute med idéer och analyser. Att själv tippa racen innan man sett bookmakeroddsen har varit en framgångsfaktor genom livet. Det gör att man slipper ett ”anchor” i prissättningen och mer kan förstå var man hittar värdet i ett race.

Race 2

Vi börjar förstås från början och tittar på den inledande handikapen över 1200 meter. 1 Ekhtiyaar (e.Bated Breath) ska ge vikt runt om och är helt klart klasshästen i racet. Ifjol var han med i Al Quoz Sprint (Gr.1) och det är målet även i år för den här gräshästen som fått ett race på dirt efter vila. Det är inte nu man skall vara som bäst, men vi förväntar oss en bra insats. Ifjol segrade han i andra starten och gjorde sedan det väldigt bra i en grupp 3 innan han inte räckte till i Al Quoz. Gissningsvis vill man inte att Ekhtiyaar ”kokar över” för tidigt och det kan öppna upp för spanske gästen 3 Abrantes (e.Caradak) som ifjol var tvåa i det här racet. I år har man Soumillon upp och formen kommer duga till en placering. Abrantes är hästen vi spelar each way om vi får över åtta gånger då de fem kilo han får av Ekhtiyaar bör vara precis tillräckligt.

Race 3

Det här är en förlöpning till 2000 Guineas och vi har en bombsäkert drag i det här racet. Det är även två svenskar till start och här blir ”de våra” tufft prövade då det är hela 16 hästar i fältet över 1600 meter dirt. Vi vet att det gäller att vara med där framme tämligen omgående på Meydan, men det är inte troligt att det gynnar 5 Chinese Emperor (e.Royal Applause) som Lars Kelp bokat Jim Crowley på. Vi gillar den här bokningen. Crowley är slug och känner Meydan väl. Det är troligt att Chinese Emperor får chansen att visa sig från sin bästa sida, men det ser tufft ut på pappret. Mycket tufft. 15 Nocentsinkentucky (e.Goldencents) är tyvärr lite bortlottad här från box 14. Elione Chaves har dock turen att ha en startsnabb häst i boxen bredvid och kan få hjälp framåt och kanske kommer ned i banan hyfsat tidigt.

Vi är kaxiga som dissar Godolphins trio i den här löpningen. Visst har Suroor form på stallet direkt, men vi tycker inte att hästarna ser särskilt spännande ut meritmässigt såväl som stammässigt. 11 First View (e.Exceed And Excel) har Soumi i sadeln och ett bra utgångsläge. Två segrar på två starter har det blivit, båda på Kempton och även om han är oexponerad tycker vi inte att det är något värde i den förmodade favoriten. Han bör dock vara före stallkamraterna 13 Laser Show (e.New Approach) och 14 Lost In Time (e.Dubawi). Vår vinnare är istället 6 Commanding (e.Camacho) som kommer från en imponerande seger över bana och distans. Den segern togs från ledningen med fem lätta längder och vi vet att Satish Seemar är en mästare på att träna hästar på dirten. Får vi fem gånger blir vi överlyckliga, men det kanske är en önskedröm.

Race 4

Ibland är det skönt att inte behöva fundera över segraren. Singspiel Stakes är ett Grupp 2 i år och fjolårssegraren 3 Benbatl (e.Dubawi) är en världstjärna. Efter en Grupp 1 seger i Australien i höstas var han tvåa efter Vinx i Cox Plate (Gr.1). Benbatl älskar banan och distansen och är en mordvinnare av sällan skådat slag. Benbatl går inte på tung bana så om det börjar regna idag tisdag och öser ned i två dagar kan man hitta förlustfara. Benbatl segrade i Dubai Turf (Gr.1) i år och lär göra det i år också.

Race 5

En knepig handikap över 1600 meter gräs. Toppviktaren 1 Gabr (e.Intello) var en fin treåring, men formen är minst sagt diffus, för att inte säga bortblåst. Utgångsläget är dåligt också, men är oddset 20 gånger kanske man kan chansa. Charlie Appelby förbättrar alltid Godolphins hästar när han är i Dubai. 4 Zakouski (e.Shamardal) är oexponerad och ser snäppet bättre ut än 9 Marhaban (e.New Approach). Roligast ser dock 5 Lyndon B (e.Charm Spirit) ut. Tränas av George Scott och gör aldrig en dålig insats. Med i striden.

Race 6

Det här är Al Maktoum Challenge R1 (Gr.2) över 1600 meter dirt och lita på att det kommer att gå undan. Hälften av fältet går bäst i spets och ifjol tog tre av dessa pallplatserna.

1 Muntazah (e.Dubawi) var trea här i fjol. Gick då inte i ledningen där han går bäst och från det här utgångsläget är det väl bara att gasa? 3 Heavy Metal (e.Exceed And Excel) är vrålsnabb när han är i toppform och slog hästar som Thunder Snow och North America här 2018. I fjol var han slagen 40 längder, men går det så går det. 4 Kimbear (e.Temple City) var tvåa här i fjol. Är bäst i ledningen och lär inte ridas passivt. Det gäller att svara upp 8 North America (e.Dubawi) som kommer bomba mot ledningen från ytterboxen. Får han tillräckligt mycket svar kan han krokna till slut, men det här är en storstjärna som blir svårslagen. Racets luring är 5 Secret Ambition (e.Exceed And Excel) som enkelt slog Kimbear över bana och distans senast. Rids bakifrån och blir rusningen för ursinnig kan Secret Ambition hinna fram. Ett kul spel each/way.

Race 7

Här hittar vi Castro och Kelp igen och nu tampas de mot fem Godolphin hästar som ser bra ut på pappret. Det är 1200 meter gräs som gäller och 2 Bullof Wall Street (e.Tapizar) börjar från ytterboxen. 4 General de Vega (e.Lope de Vega) startar från box 4 och Kelp har bokat Danny Tudhope för ritten.

Godolphing startar 3 Colour Image (e.Kodiac), 5 Platinum Star (e.Lope de Vega), 10 Story of Light (e.Dark Angel), 12 Chasing Dream (e.Starspangledbanner) och 16 Silent Wave (e.War Front). Det är Platinum Star som ser bäst ut av Suroors hästar och det är också Soumi upp. Vi fortsätter dock tjata om Appelbys förbättringar och gillar Chasing Dream med William Buick i sadeln. Platinum Star har överlägsna meriter, men Chasing Dream är obesegrad och i kommande.

Race 8

Det här är andra avdelningen av Race 5 och minst lika knepig att lösa. Det kan absolut skrälla till här. Appleby sadlar ut 6 Good Fortune (e.New Approach) under William Buick och det ser ut som att den ska kunna bli favorit. Saeed bin Suroor vill dock säkert visa sig bäst och sänder ut 10 Piece of History (e.Iffraaj) under Christophe Soumillion. Vi avstår dessa, men kommer säkert hitta något spelvärt när oddstavlan börjar blinka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *