Dubai Vecka 4

Vi är framme vid den fjärde veckan i Carnivalen och vi kan konstatera att dirten är vrålsnabb. Framförallt har vi sett rekordtider över 1200 meter och det är ingen idé att ligga och gotta sig i fältet. The Boys In Blue är lika dominanta som vanligt, men den här veckan blir det extra intressant att se hur alla ”vikingar” klarar sig mot en armada i blått som inte ser helt oövervinnlig ut.

Vi börjar med ett race som har fem Godolphin hästar. Det är precis det här som gör Carnivalen helt ointressant. En klubb för inbördes beundran där det finns mängder av frågetecken kring mygel. Då pratar vi både ridorder och sannolikheten att alla hästar behandlas lika. Quarterback (e.American Post) bär en låg vikt men chansen att ta en peng i det här fältet måste vara nära noll, Spelvärd till 1000 gånger pengarna men då bara till några ören. Nya stjärnor som Dubai Future(e.Dubawi) kan vara hur bra som helst och det finns några riktigt bra djur med i racet. Kul för P-A att återigen rida en forna Grupp häst, men Across The Stars (e.Sea The Stars) verkar vara en skugga av sitt forna jag.Min vinnare är Massif Central (e.Arcano) men 11 gånger känns lite snålt.

I UAE 1000 Guineas ser vi Havana Red (e.Havana Gold) från ett bra utgångsläge i box 5. Distansen har hon segrat över, men hon visade inget som räcker i årsdebuten. Silent Night (e.Night Of Thunder) har ett ännu bättre läge och bättre form. Är klassig i grunden, men man måste sätta ett frågetecken för distansen. Blev dessutom utklassad av Final Song (e.Dark Angel) senast och Final Song måste vara mycket svårslagen i det här racet. Ascot Brass (e.Juniper Tree) startar från box sex och förhoppningsvis kan P-A och Chaves snacka ihop sig om taktiken. Niels tror på en bra insats från Ascot Brass som rapporteras jobba bra. Allt bättre än en femteplats är en bra prestation. Final Song är svårslagen och Charlie Appelbys Chasing Dream (e.Starspangledbanner) och Silent Wave (e.War Front) ser ut att vara klart bättre än de våra. Det här är ett race där det räcker fint om man inte är slagen med över dussinet längder.

I Dubai Dash, en Listed-handikap över 1000 meter gräs hade det varit kul att se Ambiance som hade burit 55 kilo vid eventuell start. Den som lämnar vikt åt fältet är Equilateral (e.Equiano) som vi känner från många av de bästa sprintracen i England. Oddset på tre gånger är väl kort, men Equilateral går alltid bra efter vila och motståndet skrämmer inte.

Al Bastakiya Trial är en löpning som mycket väl kunde ridits på Bro Park! Hela fem av 16 hästar är från Sverige och Bent Olsen startar Grey Flash (e.The Factor) vilket ger sex Skandinavier! Godolphin har ”bara” med fyra hästar och får akta sig för vikingarna. Bookmakers har gjort det enkelt för sig och avfärdar oss. Timo Nurmos (e.Le Havre) står i 12 gånger. Sedan kommer Chinese Emperor (e.Royal Applause) till 19 gånger vilket även ställs på Midnight Oil (e.Wilshire Boulevard) och Toosh Carlras (e.Juniper Tree). Grey Flash står i 23 gånger och Bullof Wall Street (e.Tapizar) står i 51 gånger pengarna. Nyckeln till det här racet är UAE 2000 Guineas Trial som Nocentsinkentucky (e.Goldencents) startade i och kom femma. Bra som trea i det racet var Dark Of Night (e.Dark Angel) som gav intrycket att uppskatta ytterligare distans. Dark Of Night slog fem av dagens motståndare den dagen och förtjänar att vara favorit till 4,33. First View (e.Exceed And Excel) är helt oförklarligt andrahandare till 5,50. Tveksamt att den gynnas av distansen och hur skall den kunna reversera 15 längder mot Dark Of Night? Övriga Godolphins står även de allt för lågt i odds då de bör vara chanslösa mot favoriten. Faktum är att Timo Nurmos känns väldigt spelbar. Han kan mycket väl vara en riktigt bra häst och det är väl egentligen bara underlaget som är ett frågetecken. Fredrik Janetzky lär svettas rejält i box tre och det är viktigt att komma bra iväg och försöka sno åt sig golden spot. Den stora outsidern är väl Chinese Emperor. Där har Kelp snackat om distans sedan dag ett och nu lär det finnas många trötta hästar att passera på upploppet.

Al Fahidi Fort är en Grupp 2 löpning över 1400 meter gräs. Favorit är Glorious Journey (e.Dubawi) som varit ute i riktigt hårda race. Är dock ett osäkert kort och det känns som att Mythical Magic (e.Iffraaj) är ett bättre spel till 3,50. Mythical Magic var tvåa i det här racet i fjol och William Buick rider för Appelby vilket brukar betyda seger. Racets outsider är dock Blitzkrieg (e.War Front) en amerikanare som behöver en snabb gräsbana. Doug O’Neill tränar och det kan vara ledning runt om som gäller.

I avslutningen hittar vi Master Blaster (e.Philomatheia) som ställs i 51 gånger pengarna av William Hill. Det är en tuff handikap över 2000 meter dirt. Går Blitzkrieg bra i racet innan är det bara att lasta på Parsimony (e.Dominus). Den här fyraåringen var förra året med och kämpade mot de bästa amerikanska treåringarna och från innersniffen räcker det långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *