SPännande på Dundalk

Efter en mycket bra dag på Meydan har jag spenderat hela dagen framför TVG som visar race från hela världen hela dagen. Fanny Olsson har inte riktigt fått till det trots några fina chanser, men hon har börjat få flera ritter varje dag och skall rida stakes i helgen! Det är dessutom Fountain Of Youth på Gulfstream vilket innebär att det är en rejäl täckning av den tävlingsdagen. (för övrigt är Fannys ritt Beach Dreaming en mordvinnare nästa gång)

Fountain Of Youth är en viktig prep inför Kentucky Derby, men det rids faktiskt ett viktigt preprace inför Derbyt redan imorgon. Den irländska syntetbanan Dundalk står värd för Woodford Reserve Patton Stakes (L) och vi törs nästan ta gift på att tränaren som segrar heter O’Brien i efternamn.

Aidan O’Brien sadlar ut tre mycket lovande War Front-avkommor, men Joseph O’Brien är den som sadlar ut favoriten vilken heter Crossfirehurricane (e.Kitten’s Joy) och kommer från seger på Dundalk. Efter Kitten’s Joy (men med Maria’s Mon som morfar) är han intressant även på gräset. Oddset 3,75 känns korrekt, men lockar knappast. Joseph har även med tredjehandaren Choice Of Mine (e.Redoute’s Choice) och som Aussie är han listad som tvååring! Viktmästaren gillade segern, men jag säger syn på den här.

Lägst av Aidans hästar står King of Athens (e.War Front) till fem gånger. Mamman är Together Forever (e.Galileo) som själv var väldigt tidig om än en lätt besvikelse i Oaks på Epsom. Battle of Liege (e.War Front) kommer från seger på Chelmsford och rapporteras vara väldigt lovande och träna bra. New World Tapestry (e.War Front) var dålig senast på Tapeta i en Grupp 1 löpning. Kan vara en häst som gör det rejält mycket bättre på klassisk dirt och då gäller det att vara med i matchen i en sådan här löpning.

Det här är ingen löpning man spelar i, definitivt inte en eventuell lampa, men det är ett måste att se. Klockan sju lokal tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *