Chaves gör det

Att Chaves är en favoritjockey är ingen hemlighet. Idag tog han en seger med araben Jap Al Afreet på Sharjah i Förenade Arabemiraten.

Det finns en vardagsgalopp i Förenade Arabemiraten. Här är man långt från Meydans lyx och just Sharjah är det absolut tråkigaste av de Emirat jag besökt. Idag reds det fem race för araber och ett för fullblod. Den normala prissumman ligger på 40 000 dirhams, cirka 100 000 kronor och förstapriset i racet som Chaves segrade i var 24 000 dirham. Det är alltså inte här som våra jockeys blir rika – men det är alltid bra att marknadsföra sig och visa att man jobbar hårt. Sandro Paiva segrade minsann också i ett race och P-A hade en femteplats på en uppsittning.

Chaves har nu fyra segrar på 63 starter medan Paiva har nio på 157 ritter den här säsongen. 35 ritter har det blivit för P-A och vi hoppas förstås att den första segern kommer snart.

Chaves var tidigt med från start i det 1000 meter långa racet. Han ligger till vänster i bild efter att ha startat på railen. Han har ledningen , men tappar den in mot målet och det är en mirakulös kontring som ger segern via målfoto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *