Fanny Olsson i Celebert sällskap

Idag gör Fanny Olsson något som är väldigt få jockeys förunnat. Hon rider en Grade 2 löpning på Gulfstream och det är inte vilken Grade 2 som helst utan Davona Dale Stakes. Det här är en viktig förlöpning till Oaks och tittar man på vilka som segrat tidigare förstår man snabbt hur stort det är att rida i den här löpningen. Jimmy V (John R Velazquez) har fem segrar i racet och sitter i år på favoriten Spice Is Nice (Curlin) som gick för 1 050 000 dollar som åring på Keeneland. Fannys ritt, Niki and Papa (Mineshaft) var heller inte billig när hon såldes på Fasig Tipton som tvååring i träning. 500 000 jämnt stannade budgivningen på så det är en riktig dyrgrip hon har i händerna.

Davona Dale är för övrigt ett legendariskt sto som segrade i det som idag är Triple Tiara – stonas motsvarighet till Triple Crown. Hon segrade alltså både i Kentucky Oaks och Black Eyed Susan och tog även hem Mother Goose. (Hon segrade även i Acorn och Coaching Club American Oaks).

Kvinnliga jockeys har två segrar i Davona Dale. 1992 segrade Julie Krone med Miss Legality. 2002 segrade Rosemary Homeister med Ms Brookski.

Tonalist Shape (Tonalist) kommer till start obesgrad i fyra starter. Eftersom hon segrade i Forward Gale Stakes hade hon chansen att få en bonus på hela 2,2 miljoner dollar vilken utgår till den som segrar i Forward Gale + Davona Dale + Gulfstream Oaks + Black Eyed Susan.

Vi har cirka tjugo minuter kvar till start och kommer uppdatera den här artikeln med själva racet när det ligger på Youtube. Racet ser ni på Gulfstreams egen livesändning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *