Fanny och babyrace

Stora delar av den amerikanska galoppsäsongen är spolierad. I Florida tävlar man dock på och Sveriges egna hjälte Fanny Olsson rider i princip varje tävlingsdag. Fredag till Söndag är det spel till Gulfstream hos ATG, tyvärr i en lokal pott, men V4 omsättningen har varit grymt bra.

Nu på torsdag är det dags för Fanny att rida årets första tvååringsrace! Det här är alltid något man ser fram emot och det är så här års som man kan vänta sig att få se en första skymt av de tvååringar som tex Wesley Ward normalt skickar till Royal Ascot.

Nytt för i år är att tvååringarna inte får ha tagit Lasix inom 24 timmar innan racet. Dessutom måste tvååringarna faktiskt ha ”fyllt” två år för att få starta, något som inte är något större problem i mitten av april. Racet (som är för ston) är över korta 900 meter och prissumman är 65 000 dollar, inte illa va!

Fältet ser ut som följer

  1. Awesome View (e.Awesome of Course) tränas av Ralph Nicks och får Edgar Zayas i sadeln. Breezade 36.74 från boxarna i söndags och blir intressant att se.
  2. Lime (e.Iqbaal) tränas av Wesley Ward och med Tyler Gaffalione upp lär det här bli racets favorit. Wesley Ward är själv uppfödare och födde även upp modern, Home Alona (e.Game Plan) som tog 5 segrar på 13 starter. Att Lime är startklar är en underdrift. I Kentucky breezades hon under 48 den 18 mars och väl i Florida har hon jobbat 34,7 på gräset.
  3. Kitten’s Dream (e.Csaba) är uppfödd i Florida och tränas av David Rakoff. Man sätter upp poplärlingen Mario Fuentes som tar av 7 pounds vilket får ned vikten till 111 lb vilket motsvarar 50 kilo. Hon har breezat 36.2 från boxarna.
  4. Sophisticurl (e.Ride On Curlin) tränas av Lester Barbazon III och får Fanny Olsson i sadeln. Det här hemmabygget har breezat 49 på Ocalas allvädersbana som jag tyvärr inte kan så bra. Fanny rapporterar att hon inte vet mycket om ritten, men hon berättar att den som ridit in Sophisticurl är samma person som red in California Chrome.
  5. Yafa (e.Handsome Mike) har inte gått några skarpare jobb för sin tränare Michelle Nihei. Luca Panici får slå ur underläge.
  6. Sister Aurora (Majestic City) har gått 51.4 från boxarna som snabbast. Blev inte såld som åring på auktion och rids av lärlingen Alberto Burgos som claimar 7 lb. Det här är fältets enda häst som inte är uppfödd i Florida, istället är det ett (NY) bakom namnet.
  7. Pretzel (e.Brethren) tränas av Juan Alvarado som har satt upp Paco”Loco” Lopez. Hon har gått låga 48:or hemma på farmen och senaste jobbet inne på banan klockades till 48.68 från boxarna. Hon ser ut att ha varit startklar redan i februari och måste ses med en mycket god kombchans.
  8. Quinoa Tifah (e.Gemologist) är efter Gemologist som är ledande avelshingst i Louisiana. Det här är en stallkamrat till Pretzel och Emisael Jaramillo rider snyggt. Jobben skvallrar om fin fart hemma på farmen, men på banan har det blivit två lugnare jobb. Att Morning Line ställer Quinoa Tifah i 9/2 och Pretzel i 6/1 är obegripligt, men man kanske vet något som inte ses i programmet.

Iqbaal (e.Medaglia d’Oro) är en spännande hingst som kanske inte är helt välkänd. Köptes som åring av Shadwell för 675 000 dollar och sattes i träning hos Kieran Mclaughlin. Efter två raka segrar satsade man mot ett stakes där Iqbaal kom trea vilket blev sista starten. I november samma höst såldes han som potentiell avelshingst för 70 000 dollar till Ward.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *