Apple Blossom Stakes

Igår bjöd jag på en lysande 11 oddsare i första racet på Gulfstream Park. Idag är det Gulfstream igen, nu med spel även hos ATG. Kom ihåg att engelska bookmakers har fasta odds till Gulfstream. Dagens race på Gulfstream är dock av den enklare sorten. Jockeyeliten har istället tagit sig till Oaklawn Park i Arkansas. Det är fina race idag med bland annat två stakes race. Jag går igenom Apple Blossom där stoeliten möts över 1700 meter.

Jag har skrivit en hel del om 11 Serengeti Empress (e.Alternation) tidigare. Det här fantomstoet har ett löpsätt, spets och slut. Från box 11 och med en hel del startraketer i fältet är det många som tror på en alldeles för hård öppning. Tittar vi på Timeforms pace siffror, dvs hur snabbt hästarna öppnar ser vi att Serengeti Empress är klart snabbare än övriga. Sedan följer 10 Cookie Dough (e.Brethren), 1 Ollie’s Candy (e.Candy Ride) och 3 Awe Emma (e.War Front). Även sprintern 4 Come Dancing (e.Malibu Moon) kan öppna. 14 Ce Ce (e.Elusive Quality) är snabb ut, men läget är fruktansvärt. Kanske kan få draghjälp framåt, men risken att man fastnar i spåren känns överhängande. De som hoppas kunna öppna snabbt nog för att droppas in är 9 Horologist (e.Gemologist), 13 Lady Apple (e.Curlin) samt 12 Go Google Yourself (e.Into Mischief).

Tror man på en rejäl öppning är det bara att lira 5 Point of Honor (e.Curlin) som har Drayden van Dyke på ryggen. Point of Honor segrade i Black Eyed Susan (stonas Preakness) och har fått ett lättare prep-race inför detta. Läget är perfekt och 11 gånger pengarna är en bjudning av Willy Hilly. Spelas each-way.

Det finns dock en klar sannolikhet att ett gäng av de förmodade spetshästarna kommer att droppas in i hopp om att någon annan gör jobbet mot Serengeti Empress. Minsta lilla pust gör att hon segrar här. Oddset på 3,75 hos Willy lär vara betydligt bättre än på banan.

Två andra odds som står ut är Horologist till 21 gånger och 6 Street Band (e.Istan) till 15 ggr. Hon rids av Sophie Doyle, kommer till slut och har besegrat de här hästarna förut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *