Fanny måste vinna

I lördags hade Fanny Olsson meddelat att hon satt på en bra häst i Goodbye Brockley som skulle vara bättre än sitt odds. Från start var Fanny med direkt där framme, men kände att det gick fort. Där uppe i täten låg även superstammade favoriten Always Shopping under Saez och tryckte på innerns High Road som också var betrodd.

– Jag kände att det gick väl fort där framme och ville egentligen ta upp lite mer. Samtidigt hade jag hästar utanför mig och kunde inte riktigt backa utan att tappa position. Det var bara att ligga med och det var en härlig känsla när jag kollade in på Saez som satt på en väldigt spelad häst och började rida tidigt. Det var för tidigt för mig att gå. Goodbye Brockley är lite entaktad, men jag kände att jag hade hur mycket häst som helst under mig och den känslan är obeskrivlig! Att bara veta att man skall vinna är härligt, säger Fanny.

Fanny berättar att hon hoppas få fortsätta på Goodbye Brockley som alltså segrade till över 40 gånger pengarna. Den går bra på gräset och om den inte åker upp till New York snart kan jag nog få fortsätta rida den. Jag rider den inte i träning, men hon som är assistant trainer rider den och gillar hur jag rider enligt order och kan diskutera.

När jag frågar Fanny om hon ser på framtiden börjar hon berätta om den nuvarande situationen.

-Jag kan inte ens vara på stallbacken pga coronasituationen. Det innebär att jag bara kan få betalt genom att rida in pengar och det är lite tufft. Vi får 100 dollar per ritt och om man segrar får man 10%. Den som kommer tvåa eller trea får 5 procent. Det gäller alltså att hamna i vinnarcirkeln för att man ska tjäna pengar. Det är ändå ganska skönt att koncentrera sig på löpridningen. Det är tufft när man rider mycket på morgonen och sedan har ritter på eftermiddagen. Att rida tio jobb och sedan fyra race är verkligen utmattande. I en ideal situation rider man kanske fyra jobb och sedan race på eftermiddagen. I framtiden är det det jag vill göra, jag trivs bra på stallbacken också. Samtidigt är jag inte intresserad av att bara jobba i ett stall. Det är löpridingen som gäller för mig. Tittar jag längre fram i livet och jag inte längre är jockey tror jag att jag är hemma i Sverige och har ett vanligt jobb samtidigt som jag kanske rider ut någon gång då och då, berättar Fanny.

-Jag känner mig trygg här i Florida och har många vänner och bekanta. Jag är inte sugen på att flytta på mig, då måste jag nog börja om från början och nu känner jag mig trygg med ett bra kontaktnät. Jag trivs annars inte så bra här i USA. Jag trivs bättre hemma i Sverige och det liv som jag är van med där, fortsätter Fanny.

Den 24 april är Fanny uppsatt på hästen Viking Plunder (e.Creative Cause). Moder är Kissmeimdanish (e.English Channel). Med tanke på namnet är det ju nästan givet att lira när man sätter upp Fanny. Det är debut som gäller och distansen är 1700 meter. Det hela bör passa bra, särskilt med tanke på morfar English Channel. Kissmeimdanish segrade fyra gånger på 18 försök och var en äkta gräshoppa som gick bäst runt 1600 meter. Fanny vet inte mycket om hästen, men berättar att hon är kompis med tränarens dotter. Kompisen har berättat att Viking Plunder tränar mycket fint och är en häst som kan springa. Seger är inte omöjlig. Pass på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *