Bro Park 17 Jan

Det blir en fin tävlingsdag på söndag med sex race som räcker till en V64 som ser ut att kunna innehålla några skrällar.

Race 1 Maidenlöpning 1600 meter

Annika Sjökvist har kanonform, men 7 Bearman (e. Verde Mar) kan inte duga. 1 Cava Queen (e. Outstrip) måste dock med på kupongen.

9 Jetson(e. Amaron) har knackat på dörren och blir säkert favorit här. 4 Skyler (e. Nova) gick kraftigt förbättrat förra veckan och är ett roligt skrällbud. Vad kan debutanten 3 Snowfoot (e. Footstepsinthesand) göra?

Race 2 Bronshandikap 1000 meter

Förvänta er inga tider nära minuten här. 3 Sharp Eye (e. Rajsaman) visade iallafall kanonform förra veckan. Nu är det svårt att tro att Sharp Eye skall gå som bäst över 1000 meter, men han klarar iallafall vinterbana. 4 Stonefield Flyer (e. Kheleyf) borde väl snart vara för gammal? Men talet är nere på 73, sju kilo lägre än vid senaste segern som kom förra vintern. 1 Sweet Sid (e. Zaahid) är den ende med aktuell segerform, men är 1000 meter inte för kort?

Race 3 Järnhandikap 1200 meter

Vintergaloppen är verkligen något extra. Själv tror jag inte att ”profilhästar” som 1 Little Warrior (e. Arkadian Hero) och 5 Falmouth Bay (e. Elusive Quality) lockar nya intressenter till sporten, men själv blir jag nostalgisk och vill att det ska gå bra för dessa ärrade hjältar. Falmouth Bay tog tre segrar ifjol! I år är han 13! Än äldre är Little Warrior som nu är 14 år. Vintern är rätt årstid. 8 Saviano (e. War Command) är segerlös efter 17 försök, men det var ack så nära förra veckan. 2 Point Boy (e. Mingun) är bara fem år och om formen är bibehållen är han med i segerstriden.

Race 4 Järnhandikap 2100 meter

I en lågklassig amatörhandikap välkomnar vi kanske Ninni Westerlund tillbaka in i vinnarcirkeln. Hon sitter på 1 High Max (e. Maxios) som kommer från seger. Det finns några formhästar tex 3 Spirit River (e. Layman) 2 Loki (e. Fraam) och 7 Dudhsagar (e. Anabaa Blue). Här har jag ett tokdrag, gissa vem?

Race 5 Bronshandikap 2100 meter

Förra veckan gjorde 2 Midnight Oil (e. Wilshire Boulevard) en svettig upphämtning efter en tappstart. Om racet inte sitter i kroppen är det en given spik.

Race 6 Guldhandikap 2350 meter

Dagens clou är helt klart den här ”guldhandikapen”. Inga är utviktade och toppvikten har 1 Ocean Side (e. Dark Angel) gjort sig förtjänt av. I höstas gick han några tuffa täta löpningar och efter sin seger har han vilat i en och en halv månad. Det finns risk att orken inte finns där att runda fältet från det höga viktläget. 7 Repeat Offender (e. Thewayyouare) gick fint sist efter ett passivt, men spårsnålt upplägg. En eventuell vinterbana tror vi bara är en fördel. 8 Dapple (e. Appel Au Maitre) är en pålitlig vinterhäst som kommit ned i tal. Dock formlös. Förra veckan såg vi lättviktnadsryttare med amatörbakgrund göra sig gällande. Nu ser vi Malva Blademo på 9 Realize Rock (e. Merchant of Venice). Distansen är inga problem och fungerar han på vinterbana är han en outsider. 3 Zäta (e. Zaahid) är nu nere i ett lämpligt formtal.

Den som vill vara med och köpa en andel gör det hos VinnaTillsammans som är en butik på atg.se Ett av systemen hittar ni här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *