Årets Bästa V4

Det är otrolig hög klass på morgondagens V4 från York, England. York har en härlig historia och just deras Ebor meeting är to die for. Det går inte att inte analysera den här V4an hos ATG trots att potten näppeligen blir särskilt stor.

V4-1 Great Voltigeur Stakes (Gr.2)

Här möts några riktiga stjärnor över den klassiska distansen. Det är treåringar i boxarna och således lite av ett mini-derby. Här i USA hade det helt klart döpts till York Derby.

Det är åtta hästar till start och endast en är chanslös. Strecka inte 3 Scope om den är först i mål kommer jag dra någonting i gruset. 5 The Miditerranean har driftat betänkligt vilket jag tolkar som att han kommer användas som pacemaker för Coolmoores 4 Sir Lucan och 2 High Definition. Godolphins 9 Yabir är lika högt ratad som deras 1 Kemari, men eftersom pengar bara är papper för Sheik M kan vi vara trygga med att Kemari är först av dessa i mål.

6 Third Realm var femma på Epsom och skall inte räknas bort.

V4-2 Juddmonte Int. (Gr.1)

Det är normalt världsklass på den här löpningen och med 2 Mishriff i fältet måste vi säga att det är världsklass igen. Mishriff segrade i det franska derbyt och även på Meydan i Sheema Classic (Gr.1). Glömde jag Saudi Cup! Andraplatsen i King George senast bakom Adayar är form som räcker i alla race i världen. Mishriff går på alla underlag och jag har redan lirat till 2,625 (13/8). Ballydoyles 3 Love är bra, men inte lika bra. 7 Alcohol Free har fantastisk form från segern på Goodwood i Sussex Stakes (Gr.1), men helt ospelbar över en ny och längre distans.

V4-3 Sky Bet Handicap (Klass 2)

En handikap med 17 hästar över 3300 meter! Det här är vad vi behöver mer av. Hela 13 av deltagarna har segrat över distansen, det här är inte enkelt!

Favoriten 15 Arcadian Sunrise står i fem gånger pengarna. Man kommer från Irland och har bokat Jamie Spencer för ritten. Det betyder garanterad hjärtattack! Man lär inte bokat Spencer att rida den här häckhästen om man velat vara med där framme. Lär komma på speed sista 200 och då handlar det om hur Spencer hanterar muren av hästar framför honom. Hindermästaren Paul Nicholls vill inte vara sämre utan sadlar ut 12 Scaramanga som senast segrade på släta banan över den aktuella distansen. Då red Silvestre de Sousa offensivt och det lär man göra igen. Höjningen på 3,5 kilo kan vara rättvis, men inbjuder till att man vill fälla även den här andrahandaren till 5,5 ggr. Det stora draget är 3 Nicholas T som segrade över distansen för några starter sedan. Det var i en stenhård Heritage Handicap och han höjdes bara 1,5 kilo. Pass upp!

4 Island Brave var inte långt slagen av Nicholas T i det nämnda racet. Visade återigen hyfsad form senast, gillar förutsättningarna och får geniet Oisin Murphy i sadeln. Med på alla seriösa bongar.

V4-4 It Pays To Buy Irish Handicap (Klass 2)

Det här är en stohandikap stängd på formtal 90, men bästa hästen har ”bara” 86. Det är 1000 meter som gäller och allt annat än helgardering gör att du är farligt ute. Alla 14 har segrat över distansen, men ingen har gjort det här på York. För mig är 13 Ventura Flame intressant till megahöga 23 ggr. Hennes form är helt okej och hon är alltid med där framme redan från början. Med Silvestre de Sousa ”in the irons” ökar chanserna rejält. Buicks ritt 10 Atiyah lär bli överstreckad på segern senast och på William. Höjdes galna 5,5 kilo och jag passar. 1 Tweet Tweet kan leda länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *