BRo park 17 oktober

Vädergudarna här i DC har blivit lite tokiga och vi har strax under 30 grader. Normalt är hösten en perfekt årstid, det är oftast mellan 20-25, ingen luftfuktighet och massa bra galopp. Jag vill börja med att påminna om att vi har en ny tipstävling till helgen.

Jag vill också påminna om att ni köper mina andelar till V64 hos VINNA TILLSAMMANS

Det är alltid med stort intresse vi tittar till våra konkurrenters speltips. Vem är snett ute? Eller kanske, vem är mest snett ute? Att spela i poolspel handlar om spelvärde och då måste man förstå hur konkurrenterna i potten tänker.

Konkurrenterna

Gruffen håller nere sitt system till 700 rader. Det är ett antal större löpningar på programmet och då kan det vara lämpligt att göra ett mindre system för när hästar möts med lika vikt segrar ju den bästa? Eller? Jag skall släppa in er på en sanning. Det är alltid bästa hästen som tar hem segern, det är själva definitionen på bästa hästen. Att lista ut vem som är snabbast i fältet över den aktuella distansen, med dagens propostion, med dagens banunderlag är det som det går ut på. Det är själva bedömningen innan racet som är det avgörande. Efteråt vet vi och kan studera filmen så att vi kan göra en bättre bedömning nästa vecka. När jag läste Filmvetenskap (tog 40 poäng innan jag gick på Handels) fick vi lära oss att man inte sett en film om man inte sett den minst 10 ggr. Vad gäller galopprace tror jag inte det räcker med 10! De första gångerna följer du ”din” häst för noga och missar detaljer, dessutom är du antagligen drabbad av ”confirmation bias” att du ser vad du vill se. Tänk, Hi Hat hade tagit en enkel seger om inte Niklas Loven ramlat av. Ser man det några ggr till förstår man att anledningen att N L ramlar av är att Hi Hat är så trött att han inte orkar hoppa korrekt.

Nåväl, tillbaka till systemen.

I första V64 spikar Gruffen 5 Stroxx Carlras, den dubbla Derbysegraren. Spännande? Nja. Mer spännande är att titta på fritänkaren Ivares på Galopptips. Erik dubblar med 8 Noble Justice och det gör han både på stora (3360 rader) och lilla (216 rader). Det här är hyperintressant, jag hade nästan kunnat svära på att Erik skulle försöka fälla lampan med halva fältet, istället nöjer han sig med en dubbling, och det över 3360 rader! Här kan det bli ett mycket högt spelvärde på hästar som under säsongen bedömdes lika bra om inte bättre än den nämnda duon och jag tänker då förstås främst på 2 Thunderey. Men är inte 3 Global Gathering underskattad?

I andra tar Erik fram rollern och heltäcker. Gruffen tar också alla! Hur svårt kan det vara att plocka bort någon? Jag saknar en björnlucka Erik! Båda rankar 2 Nordic först och har 1 War Hawk tidigt. Jag hade omgående War Hawk som ett av veckans drag, vilket man kanske får ta tillbaka nu när herrarna med de grå tinningarna också tror på den. Att ha 13 Arabianranta och 11 Atlanta sistarankade känns vågat och varför gillar dom inte 9 Pretty Pretty Rose? Här får man gnugga geniknölarna rejält och ta bort några mindre troliga.

Tredje avdelningen äv Vinterfavoriternas och det vet vi ju att Stall Perlen gärna vinner. Gruffen streckar deras två, medan Erik lägger till 3 Hotline Bling. Här är jag inte främmande för att singla 2 Indy Humor, men beroende på streckfördelning kan gardering vara intressant.

I Auktionslöpningen är konkurrenterna rörande överens om en kvintett hästar och rankingmässigt är det inga större diskrepanser. Tyvärr känns det här för mig som det tråkigaste racet på dagen, jag har inte hört någon viska om ett skarpt träningsjobb och så vidare. En sak är säker, det borde kunna skrälla samtidigt som man då får sätta på sig dumstruten när 11 Bearium segrar lätt. Här kommer det läggas tid.

8 Ramone var min stora idé innan jag såg att Erik spikar på lilla och Gruffen har henne etta. Blir det inte en kamp om ledningen mellan 5 Fast And Free och 3 Miss Maybach? Ramone droppas in och går förbi över upploppet?

Den avslutande Listedlöpningen för ston är det som jag tror kommer vara den stora vattendelaren. Gruffen spikar starka 8 Havana Red och Erik spikar 1 Ascot Brass trots att han verkar lite rädd för distansen. Hatten menar att Niels Pedersen kommer ta emot Havana Red med 6 Careless Whisper vilket jag inte är säker på. Känslan är att Havana Red är starkast, och kan därmed göra en hel del själv och hon har bevisligen gått bra över 2200 meter. Ascot Brass är det långt för och det kanske även gäller Careless Whisper? Eller är det inte bara så att ickevinnaren Careless Whisper går med i alla tempon på alla distanser och det är kanske nu som det är dags för henne? Vågar man singla en maiden? Någon som gillar distansen och kommer från ett formstall är 10 Margrethe. Jag tror jag streckar på här, men skulle helst vilja spika mot #1 och #8.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *