jägersro 24 oktober

Det har börjat bli sent på året, men vi kämpar på och analyserar den sport som bjuds i Sverige. Här i USA är det snart Breeders’ och strax efter det är det dags att börja göra sina första Kentucky Derby analyser. Tror du på mina tankar kan du spela med mig på http://atg.se/VinnaTillsammans där jag gör system av olika storlekar för olika plånböcker. Som vanligt börjar jag med att kolla in.

Konkurrenterna

Det är Jägersro som gäller och då är det Jönsson som tippar i programmet. Erik, aka mannen med hatten, aka scarfen, aka grållen skriver som vanligt på galopptips.se.

Ivares har intressant nog två spikar och ett system för 2430 kronor. Jönsson lirar för 960 i programmet.

Erik har alla sex i första och Jönsson streckar fyra hästar. Intressant är att Jönsson rankar 4 Guidetti två medan Erik har den näst sist. Istället tror Jönsson mindre på 6 The Skimmer som Erik tror en hel del på och utnämner till ett av de bästa dragen för dagen. Streckad på bara 13 procent känns den intressant. Det är att göra det enkelt för sig att helgardera. Men ärligt, 3 Celebrate Me är en femårig valack som är maiden efter 17 starter. Rids med fyra kilos övervikt och Järnskor! Streckas av princip inte!

Även här i andra har Erik alla, han tippade Mr Stenson etta, men den är struken. Jönsson har fyra hästar och tror mest på 3 Irish Action. Den skulle vara en möjlig spik för mig, men verkar bli överstreckad och då det är mycket snack om 2 Zamson Zaid är det värde att dubbla med den.

I tredje spikar båda 4 Pjerrot som går tillbaka i distans här. Helt klart läge att gardera, men spelarna är med på noterna och många verkar ha dubblat med 5 Fast Forward. Här får man noga studera värdet, men första tanken för de flesta är förstås att spika dansken.

I fjärde slår Jönsson till med tre streck och sätter förstastrecket på 3 Suo Gan. Erik sätter första på 7 Tim The Greatest som Jönsson har med. 1 Hallyday rankas tvåa av Jönsson och näst sist av Erik!!! Det här kan vara en av omgångens nyckelhästar. Erik har för övrigt alla nio. Alla x alla x spik x alla !

Nu har vi kommit till femte avdelningen och Ivares trummar på med alla hästar! Jönsson har fyra hästar. 1 Or Harry, 3 Alsimsaam, 5 Primacor och 6 Valde. Erik har en liknande rank förutom på 8 Neumaranthes som han rankar tidigt och Jönsson sent.

I avslutningen är det slut på färgen i Eriks roller. Han får spika 8 Isidor Almqvist! Jönsson har råd med fem och inte ens med den! Spännande, spännande. Visst är Hellgren optimistisk i sin intervju, men han är ju inte den tränare som är hårt drabbad av Jantelagen. I nuläget är Isidor Almqvist stor favorit!

Omgångsanalys

I första är man ju tvungen att hata bort duktiga 2 Stella Grande som ser ut att bli storfavorit. Visst kan man strecka på, men alla behövs inte.

Sedan blir man nästan tvungen att gardera 3 Irish Action med 2 Zamson Zaid. Med det sagt så är Irish Action svårbedömd. Nu är det här en löpning, men vad kommer 83 ifrån? Irish Action står fint till viktmässigt och vinner han det här säkert kan ni bomba allt ni äger och har på Black Power i sista.

Tredje är jag inte klar med. Att dubbla eller inte dubbla, det är frågan. 4 Pjerrot eller 5 Fast Forward borde segra. Fast det finns ju tveksamheter. Distansen för Pjerrot och hur stark var formen för Fast Forward egentligen?

I Bronshandikapen står 3 Suo Gan verkligen på tur. Men 1 Hallyday är på väg uppåt och är sänkt i tal. Det finns ett antal felstreckade, tex 8 Martin.

Femte är omöjligt och kanske är helgardering ett måste.

I sista finns det många bud. Ska man lita på Erik och spika överstreckade 8 Isidor Almqvist. Är då inte 3 Black Power mer streckvärde? Spännande är det hursomhelst och vill man inte ha med en sexprocentare som 5 Grey Ascension?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *