Att komma bakifrån

Här i USA är det oftast front eller frontkänning som gäller. Closers och då särskilt så kallade ”deep closers” kommer nästan alltid försent. Dom har dock en tendens att bli publikfavoriter i och med att dom får publiken att först slita sitt hår och sedan bita sönder sina naglar. Att från ledningen kunna bedöma tempo och ha segerkrafter sparade är en konst, men frågan är om det inte är en än större konst att ligga och sladda och veta att man hinner fram. Visst behövs det tur också, det visar några av dessa klipp.

Det här racet från England visar att man aldrig skall ge upp. Hästen måste ridas redan från start och kan inte gå med. Men är först i mål!

Mest känt i den här kategorin är förstås Mine That Bird som kom längs innern från sistaplats till seger i Kentucky Derby.

Det här är inte hela racet, så man ser inte hur långt bak Mine That Bird var, men jag gillar ändå den här vinkeln som verkligen visar hur Mine That Bird tar sig fram.

Min absoluta favorit är dock argentinske Calidoscopio som verkligen chockade publiken vid sin seger i Brooklyn Handicap. Hur många rev sina bongar under racet? Den här videon har gått runt ett tag på nätet och man förstår varför.

Tyvärr hittar jag ingen video på Labirinto, men skulle bli mycket glad om någon i läsekretsen kunde visa när han segrade i Cupen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *