Newcastle – långfredag

Det är Långfredag och samtidigt som vi alla lider med Jesus som led för oss alla finns det anledning att rikta blickarna mot Allvädersfinalen i England. Sedan ett tag tillbaka rids den på Newcastle, som med sin krävande 800 meters uppförsbacke är ett riktigt test för hästarna, särskilt för dom som normalt är bäst på Lingfield och Wolverhampton. Alla distanser upp till 1600 meter rids på rakbanan, längre blir med generösa svängar. 

Race 1 är en Listed-löpning för treåringar och här har jag tagit en 5-oddsare rätt ut 8 OBELIX tränas av Gosden och avslutade fjolåret med seger över bana och distans med hela sju längder! Med Sea The Stars som pappa och Dubawi som morfar kommer den här hästen orka uppförsbacken igen trots att det är årsdebut. Obelix såldes på Breeze-Up ifjol för 300 000 euro vilket känns som välinvesterade pengar. Motståndet är knallhårt, men det här är en häst som är aktuell för klassiska race framöver. Att den släpps till det här oddset kan bero på att man inte är riktigt redo, men jag hoppas att det beror på att man överskattar favoriten 1 ARABIAN STORM. Visst, vem gillar inte Oisin Murophy/Andrew Balding, men handen på hjärtat är Balding ingen Gosden. Hästen segrade dock över 1400 meter här på Newcastle i mars till bottenoddset 1,25. Jag har sagt syn och uppmanar dig att göra detsamma.

Race 2 rids över 1200 meter och är en Championshiplöpning för treåringar.. Här drar vi nytta av att Engelsmän inte fattar att formtal/handikaptal/overall rating faktiskt fungerar. Favoriten 5 Shaquille står 4,5 kilo sämre till viktmässigt jämfört med 6 Shouldvebeenaring och den senare är ett bra spel. Ingen av dessa har form från Newcastle, och det har heller inte min favorit 10 Perdika. Många av er som läser det här såg henne på Meydan under våren och hon kommer från seger i en Listed på Chantilly. Hon ska inte förlora det här under Kevin Stott om hon bara klarar Newcastles underlag. Hon är en sprinter, men har prövats längre vilket hon kommer ha nytta av här. 3 Michaela’s Bay var långt efter Perdika på Chantilly, men har segrat på Newcastle och kan vara ett bra spel each/way till 19 ggr. Jag lirar en liten peng på det, och en större på Perdika till 5,50.

Race 3 är enkelt, absolut inget säger att 4 Earl of the Cotswolds skulle förlora till 5 Fleurman. Dom är dock väldigt lika så man skall inte utesluta att något stör Earl of the Cotswolds vilket skulle ge Fleurman chansen. Favoriten 3 Berskshire Rocco har inte ens startat på Newcastle och sjasas bort trots att han gillar distansen på 3300 meter.#4 spelas each way till 6 ggr pengarna.

Race 4 har 3 FREESCAPE som matematisk vinnare, men det är få hästar och kan bli ett takiskt race. Oddset på 6,50 är dock mer än godkänt. Jag står dock över då Harrovian är en gammal favorithäst.

Race 5  ser ut att vara vikt åt 1 Berkshire Shadow, men jag lirar fjolårstvåan 5 San Andreas som tränas av Joseph Patrick O Brien. Kommer i fin form och klarar banan och är värde till 6,50.

Race 6 står jag över med två ospelbara favoriter.

Race 7 går till 2 Anaaf som har tre raka, segrat över bana och distans och står bäst till viktmässigt tillsammans med8 Summerghand som dock aldrig segrat här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *