Glorious Bro

Det är en härlig galoppvecka vi har framför oss. ATG har spel till Glorious Goodwood och det får förstås Ledvolten att tända till lite extra. Med lite tur har vi några skandinaver till start. Hard One To Please och Takeko rapporteras vara på plats för start under fredag och lördag.

Arrangör av poolerna till Goodwood är World Pool vilket startades av Hong Kong samt The Tote. Det innebär gemensamma stora pooler vad gäller Vinnare, Plats och Tvilling. V4, Trio och Komb spelas fortfarande i en lokal pool, så kolla omsättningen noga när ni lirar.

Att tänka på vad gäller Goodwood är att banan är väldigt skarp, det är lätt att hamna i trubbel från innerboxen och svårt att hänga med om man får för vida spår. Rakbanan är bara 1000 meter och lutar rätt kraftigt nedåt. Det här är helt klart en horses for courses så när ni tittar på formen hos Racing Post är det särskilt viktigt att hitta ett stort C bredvid hästnamnet. Det betyder att hästen segrat på banan, står det ett D betyder det att hästen segrat över distansen. CD är alltså vad man letar efter.

Här nedan kommer lite tips till Goodwood, följt av lite tankar inför Bro Park. Längst ned finns också länkar till Otters privata andelsspel, ett test för att se om intresse finnes att vara med och lira.

Goodwood – Coral Handicap

En trevlig handikap över 1000 meter inleder dagen. Det är rätt blött och det blir intressant att se hur långsamt det går. Standardtiden är 57.10 och banrekordet 55.62. Här i första gillar jag 13 Whenthedealisdone under Oisin Murphy. Den här hästen har kommit ned fyra kilo i år och har segrat över bana och distans. 11 gånger är det fasta oddset och det tycker jag är helt okej. 15 Lord Riddiford har segrat i det här racet de två senaste åren och kommer formlös. Har dock tappat fyra kilo och blir intressant ändå. Sex gånger pengarna hos bookmakers känns lågt.

Goodwood – Maiden + Chesterfield Cup

Lopp 2 är ett maiden med 30 000 pund till segraren. Här är det bara att njuta av fina tvååringar. Spelmässigt lockar inte 3 Array till ett besök i luckan. Titta på nedstartsgaloppen och hitta en outsider.

I racet efter är det nog också bäst att stå över. Snacket är Tom Marquands ritt 9 Millebosc som nuförtiden tränas av William Haggas. Gillar förutsättningarna, men segrar sällan. 4,50 är riktigt lågt, men kanske kan användas i en tvilling. 11 Eagle’s Way är en Prescott-häst som var obesegrad i fjol och har årsdebuten avklarad (tvåa). Mot är att han kanske inte trivs på banan och att han står högt i formtal.

Goodwood – Grupp 2 för tvååringar

Här får du som backade 4 Mountain Bear i July Stakes på Newmarket chans att få tillbaka dina pengar. Han står i 10 gånger hos bookmakers och det är mycket bra om man bara ursäktar insatsen på Newmarket då han bara var sjua. Att det är ett mjukare underlag idag gör formen hos många av de orutinerade tvååringarna svårbedömd.

Goodwood – V4

I första V4 avdelningen har jag en bra idé. 8 Isaac Shelby trivs ypperligt med lite svikt i banan och var grym i Poule d’Essai des Poulains. Att 4 Kinross ,som också gynnas av underlaget, ser ut att bli megalampa under Frankie är något vi uppskattar. Därefter följer dagens Grupp 1 löpning. Goodwood Cup Stakes över 3200 meter. 3 Courage Mon Ami är obesegrad i fyra starter och klar favorit. Var mycket bra i Gold Cup då 2 Coltrane inte riktigt var i närheten. Än längre efter var 11 Emily Dickinson som dock är bättre med mer svikt vilket vi inte vet om Courage Mon Ami är. Emily Dickinson är en Dubawi-avkomma efter ett Montjeu-sto och tävlar för Coolmore. Ryan More i sadeln. 7 ggr? Taget.

Sedan följer en stohandikap med 20 hästar och en med 13 hästar. Strecka på!

Andelsspel

Här är länken till andelarna på Goodwood.

Bro Park

Det är med nostalgi jag minns de riktiga tisdagskvällarna vi hade på Täby Galopp. Det var fullt med folk, både champagne och öl flödade och efter kapplöpningarna umgicks man friskt om det så var i TC eller på Venezia eller på Scandic. Det som gjorde allt så bra, förutom kvällssolen, var riksspelen. Det var V6, Dagens Dubbel och så vidare och galoppen kändes som med i ATG-familjen, inte bara som ett komplement. Jag förstår att man gärna tävlar på dessa kvällar igen, men det blir inte samma sak. Inte publikmässigt, inte spelmässigt. Men för ägarna är det likvärdigt och trevligt. Det är tur att det finns en egen bankanal där man kan följa tävlingarna och eftersom jag vurmar för hindersporten kommer jag komponera en V5a som upp till nio personer kan köpa in sig på.

V5-1

Endast fem hästar. 1 Ellis St Martin har tveksam form och högt tal. Svårt. Gillar annars förutsättningarna. 2 Twice As Happy form, fungerar på distansen vilket det inte är säkert att 3 El Camino gör. 4 Heart of Dreams får ingen hjälp av handikappern och hur är det med dirt egentligen? 5 Saigon har toppform.

V5-2

Hur bra är 3 Barracuda? Hur effektiv är 1 Quentino över bana och distans? En mycket jämn och spelvänlig handikap där värdet väl ligger på 6 Stella Kalejs tillbaka på dirttrack. 8 procent i nuläget är bara fel.

V5-3

3 Sir Duke är mest gynnad av förutsättningarna, men troligast, inte roligast, är treårige 6 Indeed Grey. Ska 1 Jungle Dream verkligen klara distansen och dessutom vilja vara först i mål.

V5-4

Steeplechase över korta 3500 meter. Synintrycket på 5 Liars Corner i våras lämnade inte mycket i övrigt att önska. Visst är det svårt att komma tillbaka efter ”vila”, men Liars Corner går bäst fräsch och jag litar på att han kommer just fräsch idag. Spik. Bakom denne är 6 Don Diablo intressant, men underskatta inte dom hårdare GN-hästarna.

V5-5

Den här häcklöpningen ser ut att vara vikt för 1 Xit ,men jag vet att 2 Sankt Peder är förberedd för detta och det lär ju även 3 Suspiscious Boy vara under allas vår Cricke. 4 Delux lät det bra på senast och 5 Impact of Bloom tar väl snart en seger?

Andelsspel finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *