Cupdag med anekdot och tips

Ett av mina bästa Cup-minnen är från 2009 när jag hade lyckats locka över storhästägare Marwan Koukash och hans häst Munsef. Dr Koukash äger massor av hästar och ger order till sina tränare att alltid ha starthäst när ”Doktorn” är på en bana, särskilt hemmabanan Chester. Doktorn kom till Täby och hade bord på restaurangen, han ville sitta bland vanligt folk och inte i Turf Club. Bred som en ladugårdsvägg och med två uppenbara gangsters i släptåg möter jag honom och frågar om han behöver hjälp med något. Vi har redan tidigare diskuterat racet och Doktorn hoppas på seger.

-Jag skulle behöva hjälp med att placera det här vinnare på Munsef, säger doktorn och visar upp en bunt nystrukna 500-lappar. Hur mycket är det, frågar jag? 140 stycken sådana här, är svaret. Jag börjar förklara toton och att man kan lira komb också.

Att Appel Au Maitre är hästen att slå är uppenbart, men Dr Koukash är säker på att Munsef slår den. Det får han rätt i, men Munsef blir slagen av Touch of Hawk istället och när jag kommer upp på läktaren efter segercermonin är Doktorn och hans kumpaner som bortblåsta.

I år finns det ingen utländsk gäst och ju längre veckan har gått, desto klararare har jag blivit. V4 ser spännande ut och nu när strecken börjat fördela sig har jag några drag.

Vi inleder med att gardera Duke Derby som inte visat form i år. Gideon känns jättespännande och Carolingian är bättre än sitt tal på den här distansen vilket gör att jag inte är oroad för övervikten. Talk My Talk är bra.

Bro Park Sprint Championship har åtta till start och visst är det så att Captain America bör få revansch på Tinnitus. Saving Kenny är en favorit som dock inte är först särskilt ofta.

Cupen är väl vikt åt Hurricane Red som i det lilla fältet själv kan välja när speeden skall spelas ut. Spik of the Week

En spelvänlig handikap avslutar. Alla måste med!

1,3,4,5

4,6,8

3

alla 13

= 312 kronor

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *