Santa Anita lördag med 5 stakes

Lördagen innebär också hela fem stakes på Santa Anita som nu öppnar. Alla fem är intressanta inför Breeders’ Cup.

Zenyatta Stakes rids för ston över 1700 meter. Här tror jag mycket på 1 Faithfully, tränad av Bob Baffert och riden av Bejerano. Hon gick kanon senast på Del Mar trots en hel del otur på vägen och från innersniffen blir hon svårslagen, men det blir helt klart revansch mot förmodade favoriten 8 Shenandoah Queen.

(8 ströks och 1 Faithfully blev snabbt efter megafavoriten 4 Paradise Woods som tog en enkel seger)

Chandelier Stakes är för tvååriga ston över 1700 meter. 7 Piedi Bianchi såg jättefin ut so tvåa i Debutante Stakes på Del Mar och bör reversera form med snabbe 3 Moonshine Memories som lär ta front igen, men som får svårt att hålla undan över den här distansen. Luringen är 8 Just A Smidge som lär göra en bättre insats än senast nu när det är 1700 meter.

(3 Moonshine Memories fick svar om täten, höll rail, gick ut till attack på slutrakan och segrade enkelt. Piedi Bianchi var ute i spåren hela vägen och gick bra som trea)

FrontRunner Stakes har jag berört tidigare och det är ingen hemlighet att min favorit är Bolt d’ Oro. Det är alltså tvååriga hingstar som gäller och även här är distansen 1700 meter. Intressant är att Pia Brandt idag på Chantilly startar en halvbror till 8 Solomini som ni kan läsa om i det här inlägget. Solomini är efter Curlin och tränas av Bob Baffert och i sadeln sitter Flavien Prat. Solomini har bara gjort en start och har en seger, men ser lysande ut i jobben och kan utmana om segern.

(Tack för komben! Bolt d’ Oro låg med bakom ledaren och hade inga problem att gå ifrån under ridning. Solomini avslutade lysande och komben gav 6.40)

Rodeo Drive Stakes rids på gräset över 2000 meter för ston. Här ser det otroligt jämnt ut på förhand. Treåriga ston är ju på modet och 7 Beau Recall kommer från en andraplats i Del Mar Oaks så formen är på topp. Hon får 2-3 kilo av övriga och det kan gå till ett odds. En annan rysare kan fransyskan 2 Goldy Espony vara. Hon reds aggressivt senast och behövde racet. Här  finns det kapacitet och skrällen ligger på lut.

(Beau Recall startade inte och Gold Espony gick lysande som tvåa)

Awesome Again Stakes är 1800 meter för eliten och det är ett bra fält med gamle kämpen Dortmund. Dortmund var tvåa här i fjol bakom Chrome och gick sedan till Breeders’ och blev fyra. Midnight Storm kommer fräsch, men är han verkligen som bäst över distansen? Var ju trea i Breeders’ Mile i fjol.  8 Cupid är en snygg Tapit-avkomma ägd av Coolmore och han kan vinna allt i år. Här är det upp till bevis.

(Dortmund startade inte och Cupid floppade som fyra. Världartisen Mubtaahij var bäst igen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *