Chantilly söndag

Söndagen bjuder på bättre löpningar över lag och därmed också mer favoritbetonat.

Vi inleder med Stokriteriet, Prix Marcel Boussac, och här är det ett rent nöje att studera formen. Alla är riktigt bra, ingen tvekan om det, och Polydream kommer bli favorit hos hemmapubliken. I år känns det dock som att Coolmore äger den här divisionen och vi säger seger åt 1 Magical under Ryan Moore.

Wild Illusion segrade före Polydream. Magical 4a

I Kriteriet, Prix Jean-Luc Lagardère startar Coolmore 6 Happily, ett sto som senast slog Magical! Nu blir det seger mot hingstarna!

Happily segrade enkelt till 3.30 online

Tredje är araber och jag hänvisar till Scarfen.

Prix de l’Arc de Triomphe ska ju vara  vikt åt 17 Enable, men så lätt går det inte för det treåriga stoet. Det kan mycket väl bli ett treårigt sto även utan Enable. Ryan Moore har valt att rida 18 Winter som är snabbare än Enable, frågan är om hon står distans? 4 Ulysses förlorar inte om han är med i en närkamp sista 100 och 12 Order of St George var trea här förra året och kan mycket väl vinna då han känns än bättre nu. 14 Brametot segrade i Franska ”Derbyt”. har tappat start på slutet och det duger inte. Lär vara laddad idag och skall inte glömmas bort. Se där, där har ni Quinten! 12-4-18-17-14

Enable enkelt före 5-4-12-14. 4 av 5 i fel ordning

Prix de l’Opéra  lär Silver Step tränad av Pia Brandt bli populär bland svenskarna, men tyvärr är 2 Queens Trust oslagbar, kanske med på komben? Vi nöjer oss med vinnarspelet.

Queens Trust bara åtta, men inte långt slagen i ett jämnt race

Prix de l’Abbaye har bara 13 startande, men vi bojkottar ändå racet ända sedan Overdose som ni läser om här

Prix de la Forêt avslutar, här brukar jag vinna, men i år känns det värre. 2 Zelzal lär bli lampa, men distansen är kort och underlaget för tungt. Jag tror istället på 1 Karar som vinner före 10 Dame de Roi men jag lirar runt om för en liten peng också.

Lampan var efter, men 1 och 10 var bara trea och fyra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *