Chantilly lördag

På lördag är det alltså dags för Arc-helgen på Chantilly och jag har kollat igenom lördagens race.

Vi börjar med Prix Chaudenay över 3000 meter. Här är 2 Darbazan helt outstanding och klart bäst över den långa distansen.  Komboddset kan bli helt okej då jag tror att 5 Casterton med Pierre -Charles Boudot lätt kommer slå1 Ice Breeze och reversera form med 6 Monreal.

(Fel Ice Breeze segrade och Darbazan var trea)

Sen är det fyraåriga arabston och här är jag renons och får luta mig mot Scarfens tips.

Prix de Royallieu rids över 2400 meter och är en Grupp 2 löpning för ston.  Jag gilar 2 Traffic Jam som gick bra i Vermeille senast och får det enklare nu. 3 Juliet Rose är second best.

(Rätt Traffic Jam ströks och Juliet Rose segrade)

En handikap för milers följer och det här är bra klass på allvädersbana. 12 Donuts Reyor älskar den här banan och kommer att ha gått fram från den hablila fjärde platsen efter ett kortare uppehåll senast. Ett måste på Quintelappen. 3 Dhevanafushi är jämnheten själv här och kommer vara trea, fyra som sämst. I övrigt är det bara att strecka på, kom ihåg att det är högervarv som gäller och det är klokt att strecka hästar som går bra åt höger.

(Fel Donuts Reyor var fyra, men Dhevanafushi var långt slagen)

Sen följer ett auktionsrace som är omöjligt att tippa. Lita på att det är vässat till det här. 15 Sweety Dream segrade över bana och distans i sin hittills enda start. Kan vara bäst igen.

(Fel Sweety Dream var långt efter)

4 Robin of Navan var chanslös senast i Prix du Moulin , men då var det 1600 meter och nu är det mer passande 2000 meter i Prix Dollar som gäller. Bör vinna, men blir det riktigt tungt så kommer 5 Kourkan in i bilden.

(Fel Robin of Navan ledde till 200 kvar, men tappade till en fjärdeplats)

Prix du Cadran över 4100 meter är alltid en höjdpunkt. 1 Vazirabad var en väldigt dyr (för mig) tvåa i fjol. Formen är lysande och i år blir han inte nedspeedad av Quest For More. Gold Cup segraren 6 Big Orange kommer tvåa, där har ni komben.

(Rätt Vazirabad segrade, men Big Orange ströks)

Prix Daniel Wildenstein är en Grupp 2 löpning över 1600 meter och här är 2 Taareef i en klass för sig. André Fabre har efteranmält treåringen 8 Buthela och det lär betyda något. Man kan vända komben och hoppas på favoritfall.

(Rätt komben gav 8,30)

Dagen avslutas med en handikap på allvädret över 1900 meter. Som svensk är det ens plikt att lira Pia Brandt när man är på plats och oddset behöver inte bli så dåligt då 6 Szoinok är rankad bland de sista på några tipssajter. Man har uppenbarligen missat att det här stoet utmärkt sig på underlaget och distansen. Hon är inte exponerad och det här är första starten för Pia vilket gör att vi kallt räknar med några kilos förbättring. Szoinok gick för 40 000 euro på Arquana och vi noterar med intresse att en tvåårig bror är med i ett bättre Stakes race på Santa Anita senare under lördagskvällen.

(Fel, men Szoinok var bra som femma till 20 ggr pengarna)

En reaktion på ”Chantilly lördag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *