Breeders’ Cup Juvenile

Vilket fantastiskt race vi har att se fram emot på lördagen i Breeders’ Cup Juvenile. Det är så spännande på förhand att det är värt ett eget inlägg.

Vi har tidigare skrivit om Bolt d’Oro. (här) och i FrontRunner Stakes gjorde han ingen besviken

Läget är perfekt och han är en contender! Solomini får dock svårt att reversera formen. Bolt d’Oro visade en Speed Figure på 119 och skulle vara oslagbar ett normalår. Dock väljer Coolmore att gå hit med War Front-avkomman US Navy Flag, av många ansedd som världens bäste tvååring och en kommande undantagshäst. US Navy Flag (War Front- Misty For Me e. Galileo) gör här sin debut på dirttrack, men Aidan O’Brien är inte den som chansar med en sådan här häst utan räkna med att han till och med kan vara bättre. Han imponerade uppenbarligen inte vid Grupp 1 segern i Middle Park Stakes utan sändes iväg till 6 ggr pengarna i Dewhurst Stakes (Gr.1) där han dominerade totalt. Med 10 starter i benen är han mer härdad än övriga, normalt en nackdel, men det är på slutet han kommit in i zonen och bara blivit bättre och bättre.

Kan man hoppas på en liknande taktik på lördag? Och så får Bolt d’Oro ett smörlöp?

Det finns fler med chans, Firenze Fire har tjänat stora pengar vid tre segrar på fyra starter. Uppfödd i Florida visar han på bredden i den amerikanska sporten. Han bör också stå distansen (Poseidon’s Warrior-My Every Wish e. Langfuhr) och håller lätt Bahamian, Good Magic och Hazit formmässigt. Kolla avslutningen här, man skulle kunna tro att det är Jan-Erik Neuroth som rider på Jägersro.

Bland förhandsfavoriterna skall även The Tabulator nämnas. 3 starter har givit 3 segrar och senast övertygade han i Iroquois på Churchill Downs över dagens distans. Han löper lite grönt över upploppet efter att ha öppnat stenhårt första tvåhundra och sedan legat och gottat sig i golden spot (vinnarhålet), men är ändå going away. Jag tror inte han räcker, men hoppas han drar lite spel på sig från mid west.

Sist vill jag även nämna den underbara gräshästen Golden Dragon som kommer från två raka grässegrar. Han var ute och kände på dirten i ett jobb som gick på 58.91 över 1000 meter på Del Mar, verkar ju klara underlaget? Splitsen var 11.69, 23.26, 35.15, och sista quartern gick på 23.76. Han galloperade out 1200 meter 1:13.09 (six furlongs).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *