Breeders’ lördag

Det var fina race igår och visst låg det något i de amerikanska kommentatorernas farhågor att de europeiska hästarna skulle få de svårt med banan. Inte så mycket med underlaget då utan med banprofilen. Gräsbanan är riktigt riktigt tight och ur svängen är det inte många meter upplopp att ta sig förbi på och det gäller att vara med där framme. Happily satt helt instängd efter en dålig start, men Ryan Moore hade lärt sig av läxan, satsade för fullt från början med Mendelssohn och släppte för ett race i golden spot, en typisk P-A Gråberg ritt! En stor skillnad mellan amerikansk racing och europeisk, särskilt svensk, är att luckan i princip aldrig kommer invändigt och det ges inga gratisluckor överlag, man rider klart tightare.

Mina spel gav ett litet plus för dagen. Jag lirade Happily med en ”saver” på Rushing Fall vilket gav pengarna tillbaka. Sedan satsades på Sharp Azteca som ledde enligt plan, dock ej hela vägen utan fick ge sig sista 50. Det var dock inte lampan Mor Spirit som segrade utan Battle of Midway som överraskade. Mendelssohn gjorde dagen till en plusdag och sedan spelades det vinnare plats på Abel Tasman som var heroisk i sin avslutning, men inte nådde ända fram. En helt okej dag.

Idag är det race hela dagen, och det ser mycket knepigare ut. Lokala jockeys menade att den traditionellt pace-gynnande banan var tillbaka i traditionell stil efter att ha spelat mer rättvis under sommaren. Det betyder på vanlig svenska att banan gynnar täthästarna. Eftersom jockeys inte är blinda kommer det satsas lite mer framåt idag och det kanske kan bjuda in hästarna bakifrån? Det blir viktigt att se hur mkt pace som finns i racen, det ideala är att hitta en startsnabb häst med bra läge som slipper press.

I Juvenile har jag spelat US Navy Flag till 10 ggr bara för att oddset är helt sjukt. Dagens banker för mig som ska användas på alla streckspelen är annars Drefong i Breeders’ Cup Sprint. Han är titelförsvarare, har ett perfekt utgångsläge, är i storform. Enda risken är att Imperial Hint eller Takaful försöker sno åt sig ledningen, men jag läser racet som att båda dessa kommer nöja sig med att ligga bakom i draget och då säger vi lycka till i att gå förbi Drefong in the stretch.

Jag spikar alltså Drefong i V6 två (pick six avdelning 2) och i Juvenile som jag gått igenom här tar jag US Navy Flag och Bolt d’Oro. I det inledande Filly and Mare Turf börjar jag med att konstatera med att några av favoriterna står långt ut i boxarna och riskerar att få långt fram. Jag gillar favoriten Lady Eli och Rhodendendron kommer gynnas enormt av att tävla med Lasix, men räcker det för att överkomma det dåliga läget? Vinnaren kan vara outsidern Senga från kanonläge. Flaxman Stables betyder Niarchos och Senga segrade i Franskt Oaks i somras och sägs vara gynnad av snabb bana.2,4,5,6,7,8,9,10,12,14 streckas, men på flerkupongen blir det bara 2,9,14.

BC Mile kommer bli en riktigt snabb affär och här är jag inne på att innerspåren kommer göra upp om det från början. Midnight Storm har bara ett sätt att löpa på och håller railen under Taylor Baze. Heart To Heart utmanar en bit (rids av Jossan Chinis favoritjockey Julien Leparoux), men blev nedspeedad av Suedois senast och kanske nöjer sig med att stalka pacen vilket skulle göra Midnight Storm till en allvarlig contender. Roly Poly är mycket snabb ut och kan droppas in bakom ledarna trots läget och måste räknas under Ryan Moore. Ribchester blir populär i Skandinavien under Buick, men läget är för dåligt och att starta i QE 2 var nog inte så smart om man ska vara på topp här. World Approval har ett perfekt läge coh kommer från två Grade 1 segrar över 1600 meter gräs. Mångas favorit och mitt val till flerbongen. På det stora systemet streckar jag 1,5,12.

Juvenile har vi redan gått igenom, två streck 1 och 11.

Breeders’ Cup Turf har blivit lättare att lösa sedan Ulysses ströks. Nu är det läge för att Highland Reel spårar runt om och på flerbongaren är det ingen idé att gardera utan det blir spik nummer 3. Vi gillar ju dock några andra hästar här. Beach Patrol slog till i Arlington Million och konfirmerade formen i en Grade 1 på Belmont senast där han slog några i dagens fält. Blir det lite tryck på Highland Reel så kan han gå förbi på slutet. Vi gillar också Decorated Knight som kan tyckas hållen av Highland Reel. Det är dock toppform på Decorated Knight och Highland Reel kommer från ett tufft race 21 oktober. 3,4,12

Visst såg Mubtaahij läcker ut senast, men Classic är ett race mellan Arrogate och Gun Runner. Det som talar för Arrogate är att han kan satsa framåt direkt från innern och välja när attacken skall sättas in. Formen ser ut att vara på väg tillbaka, det här är hans sista race innan avelskarriären och han brukar alltid ha Gun Runner bakom sig. Gun Runner har bevisad toppform, men gör debut på Del Mar. Gissningsvis går han till tät och hoppas på att Arrogate inte är helt hundra. Om komben blir 1-5 eller 5-1 är svårt att sia om. Måste jag välja väljer jag Baffert före Asmussen alla dagar i veckan och spikar Arrogate.

Radpriset är 2 dollar på den här Ultra Pick Sixen och systemet kostar 10x1x3x2x3x1 vilket blir 180 dollar.
´´

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *