Songbird och Tepin sålda

I fullblodens underbara värld ligger de stora ekonomiska vinsterna i avelskarriären och då främst för hingstarna som kan få många avkommor varje år. Fölston kan man få riktigt bra betalt för också, särskilt med bevisad förmåga, inte bara att skapa resultat på banan, men framförallt för att skapa resultat på åringsauktionerna. Ibland ”räcker det” med att vara världsstjärna. De underbara stona Tepin och Songbird gick på auktion idag. Tepin gick för 8 miljoner dollar! Dräktig med Curlin föll klubban alltså på cirka 67,2 miljoner svenska kronor! Köpare var Coolmore som ser till att hålla värdet uppe i många delar av industrin. Tepin gick själv för endast 140 000 dollar på auktion, vilket fynd! Dottern till Bernstein har tjänat över 4 miljoner dollar och hade inga problem att slå grabbarna i tex Breeders’ Mile.

8 miljoner var inte rekordet under Fasig-Tipton. Songbird (Medagliga d’Oro), ett av de ruskigaste ston jag sett, Zenyatta-klass och vacker som få är hon. Hon såldes för 9,5 miljoner dollar till Mandy Pope (Whisper Hill) som år 2012 slog till på Havre de Grace, ett annat fantomsto, för 10 miljoner dollar.

Den här tribute videon kanske inte gör Songbird helt rättvisa, men den är gjord av någon som uppenbarligen gillar henne.

Så här såg Songbird själv ut när hon gick i ringen.

Nu är förstås den stora frågan om vem som får den stora äran att betäcka Songbird. Vem skulle ni välja?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *