Tvillingar på banan

Det är inte ofta man ser tvillingar starta. Oddsen är inte jättehöga för tvillingar, och vägen till banan är allt annat än rak. Några som trotsat oddsen är Mr Ping och Mr Pong, två tvillingar som ikväll startat på Charles Town Races.

Larry F Curtis tränar och de unga gossarna (3 år) gör nu sin debut över 900 meter i en Maiden Claimer där de är ute för 12 500 dollar. Stammen är Denis of Cork – Washingtonian e. Domestic Dispute på tvillingarna.- Har ni hört talas om de hingstarna? Denis of Cork var trea i Kentucky Derby 2008 och tvåa på Belmont. Han står för 750 dollar i West Virginia och från stallets sida tror man att distansen nog är i kortaste laget. Morfar Domestic Dispute är efter Unbridled’s Song och står för 2000 dollar i Indiana. Han är en Grade II segrare.

Mr Ping startar från innern och har en lärling på ryggen vilket ger en rabatt på 2.5 kilo. Förmodade favoriten Addi’s Guy blir nog ändå svår att nå, men det kommer inte krävas mycket kunnande från tvillingarna för att blanda sig i striden.

Hur gick det då?

Tvillingarna var sena ut och blev efter. Mr Pong slog lättviktaren Mr Ping, frågan är om han någonsin kommer slå någon annan. Vi hoppas iallafall på det, vem gillar inte en sådan här story. Nästa gång ska nog spelarna ta det lite lugnare, de blev klara andra och tredjehandsfavoriter bakom Addi’s Guy som segrade till 2.10.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *