Bro Park 15 april

Ingen Stockholmsgalopp på nära fem månader, känns som en evighet. Och mycket har hänt under tiden. Men det kom en solig vår till slut och efter sorg och bedrövelse är dirt track-banan klar för tävlingar. Ska bli mycket efterlängtat att bota abstinensen med att se ledvolten fyllas av folk och fä, och racen rulla igång.

Som alltid efter uppehåll är det svårt att veta hur långt framme i form de olika stallen har sina hästar, särskilt som träningsförhållandena varit suboptimala. Dessutom är det ju inte samma dt-bana som hästarna tidigare presterat på.

På Ledvolten kommer Armstrong och Otter så länge det känns kul köra tips även till Bro, enligt samma modell som till Jägers: en V4 för max 400 kronor, och en komb för max 100. Erik tippar i Ronden. Glöm inte att det rids en V5 därefter, inte sällan underanalyserad och överbetald.

Armstrongs tips

V4-1: Rätt ihålig historia där Paakame Enki har gjort de klart bästa insatserna. En motiverad favorit. Man har svårt att släppa att Patrick Wahl i fjol utmålade Good Lad som Derbyhopp, och nu kommer han åter som valack.

V4-2: Daxios blev årets tvååring på banan, har övervintrat väl och man siktar mot Norsk Derby. Borde vinna, men lär bli megafavorit och Heavenly Pulse är ingen bluff.

V4-3: Inte fel med Falmouth Bay som favorit, men för att få någon slags utdelning vill jag ha skräll. Helgardering, med plus för nye nye Tatlisu som kan stå billigt inne på Englandsformen.

V4-4: Min förstahäst är Enge Euphoria som står riktigt trevligt till på sitt bästa. Bear Wells får fem kilo jämfört med senaste mötet med Arize. För övrigt är det sjukt ovanligt att treåringar vinner handikaper denna tid på året.

V4-förslag: Avd 1: 2,5 (7,8),  Avd 2: 2,7 (3,4),  Avd 3: alla 8 (2,3), Avd 4: 8,9 (3,2). 64 rader, 128 kr (x3)

Komb: lopp 4 nr 8,9×8,9, 2 komber à 50 kr.

Otters tips
V4-1 En enkel bronslöpning med extrema 67 kilo på lampan. Syn säger jag och garderar. Fem streck totalt.
V4-2 Om det man hört om Daxios stämmer till hälften så är allt annat än en seger med hela upploppet ett misslyckande. Spik
V4-3 Svårlöst Silverhandikap. Märkligt att man stavar fel i programmet fortfarande.
V4-4 Har råd med fem hästar. Zandradee kunde aldrig försvara sitt handikap efter maidensegern. Löpstilen bör iallafall passa men debuten på Bro var allt annat än lovande. Distansen? Enge Euphoria är nere i ett mer realistiskt formtal och måste ha segerchans. El Divo brukar gilla årstiden. Yamato är sällan långt borta och Arize har ju gått bra med dödsvikt tidigare.
1. 2,3,5,7,8 (9,3)
2. 7(2,4)
3. 1,2,3,4,5,6,7,8 (3,7)
4. 2,3,4,6,9 (8,7)
200 rader = 400 kronor
Komb lopp 2: 7 före 2 och 4 50 kr =100 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *