Royal Ascot dag 2

Inga större framgångar, men iallafall en 13 oddsare som segrade rätt enkelt. Frankie hade en kanondag och tog tre segrar för Gosden medan Ryan Moore red blankt och Coolmores hästar såg inte ut att vara i superform och gick bara ok. Det här är viktigt att ta med sig. Stallform är något som skapar korrelation vilket gör att man som spelare kan slå bookies vilka faktiskt prisar upp varje race som att det vore helt oberoende av racet innan.

Vi inleder med Queen Mary Stakes (Gr.2) för tvååriga ston.  Wesley Ward kommer med Chelsea Cloisters och henne såg jag vid segern som togs överlägset mot bra sällskap. Hon kommer leda hela vägen under Frankie. So Perfect får man hissa varningsflagg för. Inga av O’Briens hästar hade gått fram rejält på senaste starten så här får man ranka ner So Perfect. Franske Forever In Dreams kommer som en joker med två segrar, men kan vara bra. Jag har sett rätt många av övriga och gillade framförallt Kodyanna och Come On Leicester som dock fick stryk av Shades of Blue i debuten.

Tips. Chelsea Cloisters – Kodyanna – Shades of Blue.

Queens’ Vase (Gr.2) är ett tidigt St Leger.  O’Brien sadlar ut tre av favoriterna och jag är svag för både Kew Gardens och Nelson. Stream of Stars är Gosden/Dettori och lär starta kortare än de 5 ggr pengarna som erbjuds nu. Gosden sadlar även ut Almoghared som övertygade rejält vid segern senast. Det här är bara tredje starten, men det här är en halvbror till Taghrooda och det här kan vara hur bra som helst. Jag lirar each way till 17 gånger pengarna. Southern France är en till O’Brien som det skall finnas utveckling i. Bara 5,5 i odds just nu och den kanske kan utmana Stream of Stars vad gäller favoritskapet när boxarna öppnas.

Tips. Almoghared – Stream Of Stars – Southern France

Duke of Cambridge (Gr.2) betyder ston över milen. Hydrangea har klart bäst form, men oddsen är korta. Jag misstänker att Godolphins kan vara bättre än oddsen, men lirar ändå lampan till 2.75 ggr pengarna.

Tips Hydrangea – Promising Run – Arabian Hope

Prince of Wales’s Stakes (Gr.1) och vi bjuds på Cracksman.  Bör vara oslagbar, men också ospelbar till odds strax norr om 1.50. Eftersom det bara är sju startande är det bara två platser vilket gör ett each way spel mindre attraktivt än om det varit åtta hästar med. Hawkbill gillar jag, men han var ju extremt långt efter i Coronation Cup. Spelet blir på Cliffs of Moher till 13 ggr. Poet’s Word är inget värde till 5 ggr pengarna då han normalt inte är bättre än Hawkbill.

Tips. Cracksman – Cliffs of Moher – Hawkbill

Royal Hunt Cup är en underbart välbetald handikap av bästa slag. Drottningens Seniority är favorit till 9 ggr pengarna och det finns hur många vinnare som helst här på förhand. Skriket är på Firmament som droppat rejält i odds idag. Jag gillar Cape Byron som gick bra i återkomsten efter Dubai. Har segrat på bana och distans och måste liras till 15 ggr pengarna each way. Bless Him har passande förutsättningar, men står fem kilo högre än i fjol. Master Merion tränas av Wesley Ward och får Ryan Moore i sadeln. Jag tycker kanske att han blivit viktad lite högt, men det är en segermaskin som har fin form. Förlusten senast kom mot Offering Plan som är bra på riktigt. Det lär vara ledning som gäller här och det blir en lillpeng till 17 ggr. I övrigt är det många om det.

Tips. Cape Byron – Master Merion – Firmament

Jersey Stakes (Gr.3) för de lite sämre treåringarna brukar vara ett riktigt getingbo. Jag håller inte Purser  som mycket sämre än övriga och kliver in till 17 ggr pengarna each way. Gosden/Frankie funkade ju igår. Could It Be Love går ner i klass här för Coolmore och är en värdig favorit. Society Power bara segrar och segrar. Farlig att glömma här.

Tips. Could It Be Love – Society Power -Purser.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *