Derbytipsen

Otters tips

Det är bara fredag och en seriös spelare lämnar förstås in sina system senare. Varför? Jo för att spelvärde handlar om att väga chans mot odds. Dessutom kan det förstås komma strykningar, vädret kan ändras och så vidare.

Grand Slam 75 inleds med Wettermarks och det finns ingen anledning att inte spika Mrs Loreen. Förutom om du siktar på Grand Slam då, ingen är oslagbar och Seaside Song är speedig.

Andra avdelningen är en bättre handikap och här är det riktigt svårt att skilja eliten från ekipagen strax under som får kilon. Här vill man verkligen veta vem som är på top och who is not. Svårt och många streck.

Tredje avdelningen är en bättre handikap över 2400 meter. Jag gillar Angel Loves val av race och Duke Derby , Gold Tyranny och Killroy känns gjutna på kupongen.

I Svenskt Derby tror jag jättemycket på Voterformen, men vi får se. Större lampor än Barade har välts. Streckar på och dissar Gemstone på läget och störda förberedelser.

Amerikansk teori säger att det blir bounce för Siphon River. Annars är det en undantagshäst. Några farliga danskar här.

Zawawi Cup borde gå till I Kirk. Sprinteliten är dock jämn och tillfälligheter avgör ofta. Engelsmannen torde vara chanslös från det här läget.

Derby Consolation borde stå mellan två ston, Zahara och Marta vilka både borde varit med i huvudlöpningen. Oaks nästa för duon. Nu blev Marta struken och jag dubblar istället med Castros Balen.

Systemet

2 (9,8)

2,5,6,7,8 (3,1)

4 (5,3)

1,2,3,4,6,8,9,10,12,13 (5,15)

5,6,7,8,9 (2,12)

1,3,5 (11,10)

4,9 (10,2)

= 1500 rader och kronor.

Armstrongs Derbytips till GS75

avd 1: Vet inte hur många gånger jag förgäves garderat Mrs Loreen i hopp om favoritfall, och jag gör det igen eftersom jag är så förtjust i Seaside Song. Appelina har fått regelrätt stryk av Mrs L varje gång de mötts och det ser inte ut som hon ska vända på steken här.

avd 2: Junior igen med bästa hästen, Be My Academy. Eller med Duke of Burden som måste vara skojig i handikapsammanhang med två lopp i kroppen? Klassige Plata också ett bud. En lågviktare med Alan Wallace vann i fjol men jag har inte känsla för en sån i år.

avd 3: Om det finns vinnargeist kvar i Killroy står han fint till. Självklara streck är Gold Tyranny och Perfect For Love.

avd 4: Vilket galet öppet Derby! Bäst har väl ändå Couples varit, men står han ända hem? I And I har klassen, men dt verkar inte passa. Hur sätter man in Barade? Gemstone var grym på Bro och Niels båda är ju tidiga bud. Ska bli intressant att läsa jävige Stachowicz Derbyanalys – lycka till!

avd 5: Siphon River  var inte långt efter i Voter i andra livsstarten, det borde väl räcka långt. Caesara kan bättre än sist, och kapable men knepige Street War är en rysare i front.

avd 6: Omgångens spik – I Kirk har sett helt grym ut på sistone och innerspår kan inte vara någon nackdel för en mycket startsnabb häst. Trickbag värst emot igen. En som gick bra till slut på Bro var Land’s End som ju vann detta i fjol… Viscount Barfield har gått bra på aw i England och är en häst för sprinteliten.

avd 7: Min förstahäst hade varit Marta som avslutade starkt i Voter och såg ut att uppskatta längre distans, den formen är nog lite starkare än Zaharas och Balens från Derby Trial (de var båda före Master Bloom), men de är garanterade att stå hem. Nu när Marta blev struken kommer Master Bloom in på lappen.

Systemet: avd 1: 2,9 (8,2) avd 2: 6,7,8,9 (5,2) avd 3: 2,3,4,8 (9,5) avd 4: 2,3,4,6,8,10,12,15 (9,13) avd 5: 5,6 (1,12) avd 6: 1 (3,5) avd 7: 4,9,10 (14,13). 1536 rader och kronor.

3 reaktioner på ”Derbytipsen”

 1. Jag får också lämna in mitt bidrag tidigt så jag inte kan dra nytta av nån sen info om ev fler strykningar eller nån plötslig väderförändring. Dock ganska osannolikt ..allt talar för en derbydag med strålande sol. Hoppas mycket folk hittar ut till banan.
  Det är få förunnat att ha starthäst i Derbyt och i år efter en medveten satsning så har vi , jag och mina vänner lyckats få med 2 st i Derbyt. 1 an och 2an i den förlöpning som anses som det tuffaste testet för 3åringarna innan själva Derbyt trots Derbytrial är över den rätta distansen. Pengarna är större i Voter därför söker sig dom bästa dit istället för att gå upp i distans. Det gör också att det finns en viss osäkerhet över rätt många i fältet. Står dom distans? Samma gäller för våra hästar Shake the Disease och Couples. Nervöst blir det. Till tipsföslaget.

  Avd 1 : 2 Mrs Loreen
  Kan inte se den förlora nu mot bara ston med lika vikt. Blåser förbi alla i vanlig ordning sista hundra.

  Avd 2: 6,7
  Tror väl 7 Be My Academy skall kunna vinna nu efter två grymma prestationer där han fått ge sig precis. Har hög vikt men tror han bär det bra över 1730m. Dock vågar jag inte spika då han ändå tagit stryk sista gångerna kanske kan nån snuva han igen isåfall kan det bli 6 Plata o Plomo som gått framåt som 4 åring efter lite strulig 3års sässong.

  Avd 3: 3,8,9
  En handicap över 2400m där man bör titta på vikterna. Stor viktskillnad på den distansen kan fälla avgörande. Bästa hästen är väl egentligen Duke Derby men årsdebut nej jag tror det blir för tufft. Jag tar två med låg vikt som visat form på banan 3 Perfect For You och 9 Momentum sen även 8 Gold Tyranny som fått sin årsdebut avklarad med mersmak. Hoppas det räcker.

  Avd 4: 3,6,9,12,13
  Skulle väl egentligen vilja sticka ut hakan och spika 12 Couples. Vad jag sett hela tiden av Castros 3 åringar har Couples varit den som visat mest talang. Var den moraliska vinnaren i Voter men fick ge sig på linjen efter varit med i kraftig överpace. Står han 2400m ja hans halvbror Stricker gjorde väl kanske egentligen inte det fast han blev tvåa i fjol. Jag tycker dock Couples löper mer reglerbart än Stricker så jag tror han kommer klara det. Men nej vågar inte spika det är 15 riktigt bra hästar med i ett Derby mycket kan hända på vägen man behöver flyt och en bra jockey som har is i magen. Jag garderar med vår egen Votervinnare 13 Shake the Disease en stark häst som nu får Manuel Martinez i sadeln. Hälsade på Manuel idag i stallet han såg oförskämt vältränad ut. 9 Sea Lieutenant måste med vid gardering har bevisat vad han kan över distans och bör väl kanske faktiskt på det ses som loppets favorit. 3 Artic Waltz ser ut att ha mer utveckling i sig tog ett rejält kliv upp i form senast. 6 I and I får komma med den också det kan vara så att vi kommer få se en annan häst nu jämfört med senaste besöket på Jägersro då Wido sagt att luftvägsinfektion spökade.

  Avd5: 1,5,6,12
  Malmö Stads Pris 1730m loppet för dom som väljer bort Derbydistansen eller helt enkelt inte hade formtal nog att komma med. Alltid ett tufft hårt löp det med liksom Derbyt. Fina pengar att rida om här med. 6 Siphon River gjorde ett kanonlöp i Voter i blott sin andra start och borde på den prestationen nog bara gå ut och vinna. Men ibland blir det så att ett tufft lopp på en orutinerad häst sätter sina spår villet kan göra att den inte lever upp till det nästa start som också den gode Otter är inne på. Garderar med 1 Street War som har kapacitet och kunnande men verkar vara en nervig ivrig häst som också lätt kan floppa om han hetsar upp sig och pullar bort krafterna. 5 Caesara och 12 Master Blaster kommer också med.

  Avd6: 1,5,8
  Zawawi Cup härligt sprintlopp 1200m dirttrack där det kommer gå undan. 1 I Kirk kan leda runt om men får han tryck vill jag ha med hästar som kan avsluta bra tar då Castros 5 Lands End och 8 Only Bacan.

  Avd7: 3,4,9,10
  Derbyconsolation en del fina hästar som av olika anledningar inte kom med i Derbyt. 3 Fantomen häst under utveckling. 4 Zahara visat fin talang. 9 Balen nu med blinkers igen. 10 Master Blaster 2 segrar på 4 försök i år och Carlos Lopez i sadeln.

  Det blir 1440rader och kr

  Missa inte vår fina tvåråring i lopp2Derby Juvenile nr 1Amon Ra tror den kan bli svårslagen

 2. Soligt och hett Svenskt Derby på Bro Park väntas. Hittat hit bland eliten tack vare @JMac_racing Inte publicerat tips på >10 år sedan http://www.travpunkten.com gick i stå. Vi försöker bjuda på några heta tips igen.

  G75-1: 2 / 5 / 8,9,7
  Känns som man spikat 2 Mrs Loreen de senaste tio åren, inte oslagbar men har ju minst 4-5 kg på sina värsta konkurrenter. Om man inte spikar, vilket jag gör för att få hävstång i andra avdelningar, har jag ett gott öga till starkt förbättrade 5 Willochra. Fanny tar täten, men nu på 1730 räcker det väl inte?

  G75-2: 7 / 6 / 4,5,8
  Sommarhandicap där min vinnare 7 Be My Academy och outsidern 6 Plata O Plomo står med 64 resp 62 kg i hettan. Kan öppna upp för framför allt Nanodes och Kashgar, där den senare med ett vilsamt lopp kan slå av alla med hjälp av PA Gråberg i sadeln. 8 Duke Of Burden med Elione blir sista strecket

  G75-3: 8,3 / 5,6,1 / 4,9
  Inga konstigheter mer än att jag ratar två hästar som ”alla” andra lyfter fram. Varken Angel Love eller Momentum får några poäng i min ranking. Den förre kort slagen av Willochra på 1600 och visade kunnande på 2400 förra året.

  G75-4: 9,13 / 3 / 5,1,6,7,15,12,10,4
  Svenskt Derby 2018 är ett riktigt rövargäng, där jag tror vi får se ett indianöverfall på upplopp – de kommer från alla håll! Mina tidigare tips har ju plockat fram 9 Sea Lieutenant som vinnare i all tre sista loppen – jag borde faktiskt chansspika. Men även 13 Shake The Disease har varit på min sida; nu med Manuel Martinez. 3 Arctic Waltz har tre raka andra platser; kan PA i sadeln ändra på det. Jag kommer helgardera till slut.

  G75-5: 6,11 / 8 / 12,10,5,1
  Dagens andra svåra lopp. Relativt lite startade 6 Siphon River var 4 längder efter två Derbyhästar senast. Mitt drag är annars 11 Good Eye, som gjort det bra på distanserna 1600-1730.

  G75-6: 1,3 / 2 / 11,8,5,9
  Jag kunde ta ställning här, men att spika 1 I Kirk borde inte vara svårt om det inte vore för 3 Trickbag, som i höstas var oslagbar, men jag passar nu. Likaså för de utpräglade sprinters som 2 Backcountry och 4 Captain America som varit givna på gräset.

  G75-7: 10 / 11 / 2,3,4,8,9
  I mina papper är 10 Master Bloom dagens bästa spik baserat på mitt poäng- och rankingsystem. Inget reellt motbud då draget 11 Swing On A Star höjts i handicap från ingenting. Krasst sätt är motbuden 2, 4, 9 och 14,

  Kör ett TV-system 1500 rader : 1 x 5 x 5 x 15 x 2 x 2 x 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *