Timonium och Havre de Grace

Den gångna helgen besökte jag och familjen Maryland State Fair. Lite smidigt ligger en galoppbana på festivalområdet och även om den är av speedwaytyp är tävlingarna alltid roliga och det är en riktig folkfest. När vi ätit på restaurangen skulle vi ner till ledvolten, men först hade Racing Post införskaffats. TV skärmarna visar bilder från Saratogas ledvolt och frugan menar att nr 4 är exceptionellt snygg. Jag är beredd att hålla med och tittar upp hästen i programmet. Graceful Princess, tvåårigt sto efter Tapit undan Havre de Grace. Jag höll på att ramla av stolen. Två av mina absoluta favorithästar genom tiderna och nu förenade i Graceful Princess. Att Havre de Grace är ett utflyktsmål (ort med nedlagd galoppbana) vi gärna åker till gör inte saken sämre.

Havre de Grace hade tidigare en avkomma efter War Front som ropades tillbaka för 1.9 miljoner dollar vilket dock var ett misstag, reserven skulle egentligen varit 1.19 miljoner dollar! Den 10 september kommer en helbror till Graceful Princess ut i ringen på Keeneland, skulle en svensk vilja köpa hade nog Fredrik Reuterskiöld sadlat tillbaka till tränare om han fått chansen!

Graceful Princess gick aldrig genom någon ring, hon tävlar för sin uppfödare och avelsboxen lär inte dröja i onödan för det fina stoet.

Havre de Grace startade 15 gånger, segrade nio och var på plats  fem gånger. Som sämst var hon fyra och det var i BC Classic när Drosselmeyer segrade. Videon högst upp är när hon segrar i Woodward Stakes (Gr.1) på Saratoga.

Det blev ett besök i luckan för en rejäl insats på Graceful Princess. Luckorna på Timonium ser precis ut som i Bröderna Marx-filmen A Day at the Races vilket bara det gör det värt besöket. Att oddset blev goda 4.85 kan jag inte förstå, men debut är ju debut och det var tur att Pletcher hade med en i racet, det är alltid oddshöjande på övriga.

Graceful Princess gjorde skäl för namnet. På Bloodhorse kan ni se racet. Jag har skrivit om Mandy Pope tidigare, vilken uppfödare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *