Övriga race Cup-dagen

I Nickes är Big Country anmäld och han är även med i Cupen vilket jag skriver om här.

Glendevon tränas av Richard Hughes och tävlar i Chevely Parks välkända färger. Den treårige Scat Daddy-avkomman har ett formtal på 90 och har varit hyfsat nära på Grupp 3 och Listednivå i England.

Mc Queen tränas av Yasmin Almenrader och har en Grupp 3 placering i Tyskland.  Silver Frost valacken har segrdat över 1600 meter, men verkar mer snabb än stark. Underlaget?

Moonracer är en stallkamrat till Wonnemond. Treåringen efter Linngari ser ut att få det svårt vid eventuell start.

The Great Wall är en snyggt stammad Bernardini-avkomma som tränas av Michael Appelby. Formtalet på 82 är lågt och det vill till att dirten tar fram förmågan.

Wonnemond är en tysk grupphäst som i år blivit av med två segrar pga doping. Aerion-avkomman kommer från en andraplats i en Grupp 2 löpning i Köln.

Lanwades Stud Stakes (L) har 11 ”utlänningar” anmälda

Black Bess är ett femårigt sto efter Dick Turpin. Jim Boyle tränar och formtalet ligger på 87.  Hon har aldrig riktigt stött på bra motstånd, men kan en del iallafall.

Harmonica är ett treårigt sto efter Pivotal med Sadler’s Wells som morfar. Hon har inte startat sedan april då hon var sexa i en Listedlöpning i Tyskland. Formen är oviss och talet på 81.5 är lågt för det här racet.

Hateya 

Honor Oak är en riktig hårding som förbättrats kraftigt under den här säsongen som sexåring. Zebedee-avkomman har gjort hela 45 starter, alla på Irland.

Kalagia är ett 3-årigt Kodiac  sto med Whipper som morfar. Sten Thynell hade älskat den här stammen och träningen sköts av Mark Johnston. En snabb bana plockar fram det bästa ur henne, men det krävs rejält med förbättring från det låga formtalet 81.

Mojika är ett 3-årigt sto i Roger Varians träning. Hon är efter Redoute’s Choice och morfar är Exceed and Excel. Det borde finnas fart, men som maiden är hon här ute på mycket djupt vatten.

Paco’s Angel är som namnet antyder efter Paco Boy och har ett formtal på 86. Det är Richard Hughes som tränar det här 4-åriga stoet som varit Listedplacerad i England och kommer för seger, inte en ny placering. Högsta formtalet har varit 89.5 så kapacitet finns.

Poetic Charm är en häst att dräggla över. Kommer det här 3-åriga stoet så lär hon ha William Buick i sadeln, allt annat vore att förstöra en fantastisk story. The Boys in Blue äger, Charlie Appelby tränar och vi pratar om en Dubawi avkomma på en Danehill märr. Poetic Charm är en halvsyster till Teofilo och det är svårt att tänka sig något mycket bättre. Modern Speirbhean segrade i 1000 Guines Trial på Irland och startade aldrig efter huvudlöpningen. Poetic Charm har formtal 91 och vinner det här om hon kommer.

Savaanah har tre segrar på sju starter för Roger Charlton och är väl värd ett försök på den här nivån. Den fina 3-åringen har 86 i formtal, men verkar progressiv och bör räcka en bit.

Sunny Belle är en tyska född i England och tränad av Peter Schiergen. Hon har haft svårt på Grupp-nivå i Tyskland, men har flera Listedplaceringar. Det verkar vara lite si och så med vinnarskallen, men hon skulle vara kombaktuell från sitt formtal på 87 som nog inte är i överkant.

Toy Theatre såldes för 1800 Gns av Godolphin vilket säger en hel del. Kan säkert bli nyttig i Skandinavien, men inte här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *